Azi în Cluj: Toulouse Lautrec, Direcţia 5 şi scurtmetraje

Azi în Cluj: Toulouse Lautrec, Direcţia 5 şi scurtmetraje
În prima zi de weekend clujenii pot participa la evenimente diverse: de la concerte în cluburi până la un festival de filme cu durata sub 3 minute.

Doritorii de relaxare, cultură, informare ori, pur şi simplu, "evadare" din cotidian au posibilităţi diverse în cursul zilei de azi.

Formaţia Toulouse Lautrec va concerta în această seară, de la ora 23:00, în Gambrinus. Un bilet de intrare la eveniment costă 15 lei. "Les Toulouse Lautrecs descind din familii aristocrate. Ei au copilărit pe pajişti verzi şi întinse în faţa castelului şi au crescut cu sunetul cornurilor de vânătoare şi mirosul parfumurilor de contesă rumenă în obraji. Deşi predestinaţi studiului academic şi educaţiei alese, viaţa i-a aruncat în păturile cele mai cârpite ale societăţii", este doar unul din autoportretele conturate chiar de artişti. "Sunt obişnuiţi ai localurilor de noapte, sunt pasionaţi de femei, absint şi opium, scuipă în microfoane, gesticulează pe corzi în cabaret şi, îmbătaţi de succes, sparg feţele tobelor din localuri şi se uită sub crinolinele fetelor", continuă muzicienii, în aceeaşi notă. Trupa Direcţia 5 va susţine de la ora 22:00 un concert în clubul clujean Diesel. Concertul este intitulat "Îţi mulţumesc" şi va include atât hiturile formaţiei, cât şi compoziţiile noi ale muzicienilor.

Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat "Transilvania", sub bagheta dirijorului Noam Zur (Israel), va susţine de la ora 19:00 un concert la Casa de Cultură a Studenţilor. Concertul îl va avea drept solist pe violoncelistul Răzvan Suma. În program sunt include lucrările: W.A. Mozart - Uvertura la Flautul Fermecat, R. Schumann - Concert pentru violoncel în la minor, op. 129 şi F. Schubert / G. Mahler - Der Tod und das Mädchen. Festivalul Tres Courts, de foarte scurt metraje, continuă azi la Casa Municipală de Cultură. Astfel, de la ora 16:00 vor putea fi vizionate filme din categoria Très Courts Familial (filme pentru publicul tânar), Paroles de Femmes, respectiv Around The Très Courts Romania. Seara se va încheia cu o petrecere de la ora 21:00, în clubul Le General. Intrarea este liberă la toate proiecţiile.

Detalii despre festival pot fi aflate accesând pagina de Internet www.trescourt.ro. Festivalul Tres Courts, coordonat de Centrul Cultural Francez, are loc la Cluj între 5 şi 7 mai şi propune o selecţie de filme foarte scurte venite din întreaga lume şi o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Durata producţiilor nu depăşeşte 3 minute, aceasta fiind singura regulă care trebuie respectată. Toate genurile sunt prezente: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental. Regizorii peliculelor sunt amatori sau profesionişti, începători sau celebri, clasici sau inovatori. Festivalul are loc în aceste zile în aproximativ 100 de oraşe din lume, dintre care peste 25 sunt din România, Ungaria şi Republica Moldova.

"Ursul" redeschide cinematograful Victoria

Cinematograful Victoria se redeschide în această seară, la ora 19:00, cu proiecţia de gală a filmului românesc "Ursul". Producţia este regizată de Dan Chişu, care va fi prezent la eveniment. Filmul, o producţie a Transilvania Film, beneficiază de o coloană sonoră semnată de Goran Bregovic. "Ursul" va rula vineri şi de la ora 22:00. Cinematograful Victoria este administrat în prezent de organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi de cei ai festivalului de film Comedy, care s-au constituit în Asociaţia Victoria Film.

 

Comenteaza