BAC 2011. O absolventă cu 10 din Cluj îl critică pe Funeriu

BAC 2011. O absolventă cu 10 din Cluj îl critică pe Funeriu
Nadina Zănoagă, unul dintre cei opt liceeni clujeni cu 10 la bacalaureat, crede că premierea anunțată de ministrul Funeriu încearcă să ascundă promovabilitatea scăzută.

Nadina Zănoagă, una dintre liceenele clujene cu 10 la bacalaureat, se descrie pe blogul personal ca fiind "Too weird to live, too rare to die" (Prea ciudată pentru a trăi, prea preţioasă pentru a muri).

A terminat liceul ”Șincai” cu media 9,70 şi spune că a reuşit să ia 10 la bacalaureat pentru că a învăţat. Deși se află printre cei 65 de tineri din țară cu nota maximă la bacalaureat, Nadina critică ministerul Educației. "Ar trebui să facă subiecte diferenţiate la bacalaureat. De exemplu, pentru cei de la grupurile şcolare, pentru cei de la fără frecvenţă au fost subiecte grele pentru că erau la nivel de liceu", a spus eleva de nota 10, pentru realitatea.net.

Nici ministrul Funeriu nu scapă de criticile clujencei. "Faptul că vrea să ne premieze personal pentru notele de 10 este, cred, o strategie de marketing. A fost o promovabilitate scăzută şi atunci scot în faţa victoriile. Mi se pare exagerat", a declarat eleva, care vrea să își continue studiile la Universitatea Babeș-Bolyai.

 

 

Comenteaza