Bacalaureatul a început astăzi cu proba de limbă şi literatură română. Vezi care au fost subiectele

Bacalaureatul a început astăzi cu proba de limbă şi literatură română. Vezi care au fost subiectele
Elevii au susţinut astăzi proba de limba şi literatura română din cadrul examenului de bacalaureat. Subiecte s-au axat pe operele scriitorilor Mircea Eliade, Nichita Stănescu şi I.L.Caragiale.

Liceenii au susţinut, astăzi, prima probă a de bacalaureat - limba şi literatura română. Subiectele din cadrul examenului au vizat operele scriitorilor Mircea Eliade, Nichita Stănescu şi I.L.Caragiale.

Primul subiect a constat în comentariul unui fragment literar din "Nuntă în cer" de Mircea Eliade. Cea de-a doua cerinţă s-a axat pe opera lui Nichita Stănescu, la care elevii au avut de comentat afirmaţia "a avea un ideal înseamnă a avea o oglindă". Ultimul subiect le-a cerut viitorilor absolvenţi să caracterizeze un personaj din lucrarea "O scrisoare pierdută", de I. L Caragiale.

Pentru susţinerea probei scrise la limba şi literatura română, care a început la ora 9.00, s-au înscris peste 200.000 elevi, informează mediafax.

Pe 29 iunie şi 1 iulie, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării. Elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine proba la limba maternă, marţi.

Comenteaza