Bacalaureatul profesional rămâne în Legea învăţământului

Bacalaureatul profesional rămâne în Legea învăţământului
Deputaţii din Comisia de învăţământ au decis, luni, cu 15 voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", menţinerea bacalaureatului profesional prin Ordonanţa de Urgenţă 73/2010, respingând astfel cererea de reexaminare adresată Parlamentului de preşedintele Traian Băsescu.

La şedinţa Comisiei, reprezentanţii PDL nu au fost prezenţi, cu excepţia deputalului Marius Spînu, care a criticat proiectul de lege, arătând că prin acesta "se încearcă un argument pur electoral de a oferi o foaie de hârtie fără nimic în spate".

Spînu a mai spus că nicăieri în Europa nu există aşa ceva, adică un bacalaureat profesional şi a părăsit lucrările comisiei înainte de a fi dat votul asupra proiectului de lege.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, prezentă la şedinţa Comisiei, a spus despre reprezentantul PDL că nu este normal "să acuze şi să fugă" înainte de a asculta răspunsurile ministerului la criticile adusSingurul vot împotrivă a aparţinut UDMR, mai precis deputatului Iosif Kötő, care a apreciat că bacalaureatul profesional "nu e o soluţie, ci mai degrabă o iluzie" şi că prin această lege s-ar deschide "calea lenei şi a incompetenţei".

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, marţi, reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, susţinând că insuficienta reglementarea a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

 

Comenteaza