Bălăceală şi distracţie în aer liber, în ziua referendumului

Bălăceală şi distracţie în aer liber, în ziua referendumului
Căldura înăbuşitoare care a învăluit Clujul în ultimele două zile i-a îndemnat pe clujeni să îşi petreacă orele după-amiezii la ştrand şi la grătare.

Câteva zeci de clujeni şi-au petrecut după-amiaza de duminică pe Valea Gârbăului, în locul amenajat de curând de municipalitate pentru picnic. Câţiva tineri jucau fotbal pe terenurile amenajate, alţii îşi făceau de lucru pe lângă o maşină de unde răzbăteau până departe acorduri de manele, câţiva tineri jucau cărţi la umbra unei umbrele înfipte în solul uscat, în timp ce câteva familii cu copii se pregăteau să plece.

"E bine, aici, ne bucurăm că s-a făcut, în sfârşit, aşa ceva la Cluj", a declarat Dan Berchiş, unul din cei care se pregăteau să se întoarcă acasă, pentru a-şi ocroti băieţelul de căldura care a invadat zona. Omul ştie locul încă din 1982. "Înainte nu ne lăsau aici, că era poligonul de tragere, însă după ‘89 venim des. Era mare mizerie, toţi îşi lăsau resturile pe unde apucau. Nu erau nici tomberoane sau coşuri de gunoi, e drept, trebuia să luăm gunoiul în pungă, acasă", a adăugat clujeanul.

Pe de altă parte, un lucru bun era că în acea vreme nu era "obiceiul" să se pună muzică din maşini. "E foarte supărător. Cum ar fi dacă am face toţi aşa", a remarcat Berchiş. Clujeanul este foarte mulţumit că s-a amplasat în apropiere un bazin cu apă menajeră, toalete şi coşuri de gunoi. Este de meserie şofer, distribuie medicamente de dimineaţa devreme şi până seara şi crede că "e mare lucru să poţi să petreci o zi în aer liber cu familia". "Nu a fost niciodată aşa frumos pe aici, păcat că nu s-a amenajat mai de mult. Am observat că pe multe terenuri nu se mai poate intra, că sunt private. Poate doar nişte copăcei ar lipsi", a apreciat el.

"Am venit la grătar, am zis că dacă tot au scris prin ziare că la Cluj e teren de grătare amenajat, să venim şi noi să vedem cum este. Ne place, dar parcă ne aşteptam să fie mai multă umbră", a declarat Liviu, un tânăr aflat, de asemenea, la terenul de picnic de la Gârbău. „Nu cred că mergem la vot, e prea cald", a adăugat el.

La ştrandul Sun atmosfera a fost încinsă pe tot parcursul zilei de ieri. „A fost lume în weekendul acesta, dar nu pot spune că a fost aglomerat. Aşa a mers în toată luna iulie, poate au plecat oamenii din oraş în concediu", a spus o angajată a ştrandului. Persoanele mai în vârstă şi părinţii cu copii mici şi-au întins cerceafuri multe la umbra copacilor, în timp ce bazinele erau pline de tineri şi copii care se jucau cu zarvă în jurul lor şi pe alei. „E pentru prima dată când venim aici la ştrand", a mărturisit doamna Geanina, o clujeancă aflată cu cei doi copilaşi la Sun. „Aşa ne petrecem noi concediul. Suntem din Floreşti. Mi se pare frumos aici, e curat, pentru copii mai mult am venit. Până nu demult mergeam pe malul Someşului, dar nu ne mai place acolo", a adăugat ea. „Când plecăm spre casă, mergem şi la vot", a precizat clujeanca.

Bere şi voie bună la Cojocna

La Băile Cojocna a fost o zi plină, chiar dacă angajaţii sunt de părere că nu e destul de multă lume, că „veneau mai mulţi înainte de renovare". Sute de clujeni s-au bălăcit în apele sărate şi s-au bronzat apoi în soarele arzător al după-amiezii. Au avut succes mai ales localurile din incintă unde era arhiplin, unde micii şi mai ales berea au fost la mare preţ.

 

 

Comenteaza