Banda de acces rutier rezervată autocamioanelor înmatriculate în UE a devenit funcţională în Borş II

Banda de acces rutier rezervată autocamioanelor înmatriculate în UE a devenit funcţională în Borş II

Banda de acces rutier dedicată autocamioanelor înmatriculate UE a devenit funcţională vineri în vama Borş II, a anunţat şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, chestorul Marin Bondar.

"Se circulă deja de o oră pe această bandă specială, fiind dată în funcţiune în jurul orei 11.30 atât pe intrare, cât şi pe ieşire din ţară," a declarat pentru AGERPRES şeful ITPF Oradea.

În ce priveşte o altă bandă similară în punctul de trecere a frontierei de la Nădlac II, şeful ITPF Oradea a declarat că aceasta este amenajată, însă se mai lucrează la montarea unor indicatoare de către angajaţii CNAIR.

"Se va da drumul şi la această bandă într-o oră, cel mult două ore. Fiind dispoziţie la nivel naţional, cu siguranţă se va deschide şi această bandă specială în Nădlac II," a subliniat chestorul Marin Bondar.

O bandă similară, prima din ţară, s-a deschis joi în punctul vamal de la Calafat.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că Agenţia de Control şi Încasare (ACI) va înfiinţa câte o bandă de circulaţie doar pentru autovehiculele înmatriculate în Uniunea Europeană în mai multe puncte de trecere a frontierei. 

Comenteaza