Bandă de hoţi din Huedin, arestată în Marea Britanie; aveau palate la Cluj, dar trăiau pe saltele în Anglia

Bandă de hoţi din Huedin, arestată în Marea Britanie; aveau palate la Cluj, dar trăiau pe saltele în Anglia
O bandă de hoţi care ar proveni din Huedin, judeţul Cluj, a fost arestată miercuri de Poliţia Transporturi britanică, informează Daily Mail. Aproape 200 de persoane ar fi fost păgubite de banda formată din ţigani care au ridicat palate în Huedin.

 

Deşi în România trăiesc în palate cu cinci etaje, în Anglia romii de origine română dormeau într-o casă cu trei camere din Kent, pe saltele murdare, direct pe podea. Poliţiştii au găsit acasă la hoţii de buzunare grămezi de bani, formulare de ajutor social şi zeci de paşapoarte. Şase copii dormeau înghesuiţi într-un pat, arată gândul.info.

Vezi aici articolul din Daily Mail

Pentru a păstra aparenţele legale în Marea Britanie şi a primi ajutor social, romii pretindeau că sunt oameni ai străzii şi vindeau revista Big Issue - sistem prin care britanicii sau imigranţii săraci dovedesc că au un loc de muncă şi astfel pot cere ajutor social, mai arată Gândul.
Poliţiştii au arestat trei femei şi un bărbat, pe care îi suspectează că trimiteau în România până la 2.000 de lire sterline pe săptămână (peste 10.000 de lei), bani proveniţi din furturi.

Vezi aici un reportaj al Daily Mail în zona Huedinului unde ţiganii şi-au ridicat palate

Ancheta poliţiştilor britanici în cazul acestei bande de hoţi durează de doi ani. Luna trecută, au fost arestaţi alţi patru membri ai familiei de romi, care au pledat vinovaţi faţă de acuzaţiile de furt care li se aduc.

Banda se urca în trenurile care mergeau spre Londra şi umblau din vagon în vagon, furând telefoane mobile, bani şi genţi de la pasagerii care dormeau. În doi ani, această bandă a făcut cel puţin 185 de victime dovedite, însă poliţia estimează că numărul britanicilor jefuiţi trece de 500.

Etichete
Comenteaza