Bani europeni pentru angajarea ţiganilor şi persoanelor cu dizabilităţi

Bani europeni pentru angajarea ţiganilor şi persoanelor cu dizabilităţi
Un proiect de 16,4 milioane de lei care urmăreşte asigurarea accesului la servicii de informare, mediere şi consiliere profesională pe piaţa muncii a unui număr de 3415 persoane de etnie romă şi 1585 persoane cu dizabilităţi va fi derulat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Proiectul va fi lansat joi dimineaţa în Sala de Sticlă a Primăriei din Cluj-Napoca şi va fi derulat pe o perioadă de trei ani, până în martie 2014 în regiunile de dezvoltare Vest şi Nord-Vest. Proiectul mai urmăreşte şi înfiinţarea unui centru de informare şi consiliere pentru promovarea oportunităţilor de ocupare a grupurilor vulnerabile.

Proiectul urmăreşte facilitarea accesului la programe de formare profesională de calificare sau recalificare pentru 900 ţigani şi persoane cu dizabilităţi, dar şi informarea unui număr de 72 de manageri din instituţiile publice sau firmele private despre posibilitatea de a-i angaja pe aceştia. Conform unei informări, 10 % dintre persoanele care participă la programe integrate îşi vor găsi un loc de muncă în termen de şase luni.

Comenteaza