Bănuieli că Ceauşescu întreţinea relaţii homosexuale la închisoarea Doftana

Bănuieli că Ceauşescu întreţinea relaţii homosexuale la închisoarea Doftana
Un manuscris al autobiografiei lui Chivu Stoica, unul dintre deţinuţii politici de la Doftana, lasă să se înţeleagă că Ceauşescu ar fi avut relaţii homosexuale cu un activist mai vârstnic, Şmil Marcovici.

Autobiografia lui Chivu Stoica (nepublicată) a fost păstrat de văduva sa. Maria Manolescu-Chivu e încredinţată că moartea soţului ei a fost cauzată de dorinţa lui Ceauşescu de a scăpa de ultimul martor al „episodului homosexualităţii" din Doftana.

Gheorghiu-Dej, Chivu Stoica şi Dimităr Ganev au făcut parte din comisia care a verificat „decăderea morală" a deţinuţilor politici. Despre Chivu Stoica s-a spus că a plătit cu viaţa ruşinosul secret. Adepţii amorului între bărbaţi au fost anchetaţi.

"Tot la Doftana, din procesul Anei Pauker, a fost şi un tovarăş Marcovici care era membru al Biroului Politic şi secretar al CC. (...) După puţin timp am aflat că a fost văzut de alţi tovarăşi, fiind vizeta de la celulă deschisă puţin, că practica perversităţi. Marcovici obişnuia să aibă relaţii îndeosebi cu tovarăşi tineri, printre care Anghel, Sor şi alţii (subliniat în text, n.n.). La anchetă a confirmat şi el şi atunci s-au luat măsuri atât din Doftana cât şi de către conducerea partidului să fie scos din partid", scrie în manuscrisul obţinut şi pzblicat de adevarul.ro.

 

Comenteaza