Bărbat arestat pentru că a infectat peste 20 de persoane cu noul coronavirus

Bărbat arestat pentru că a infectat peste 20 de persoane cu noul coronavirus
| Foto: romanialibera.ro

Un bărbat a fost arestat în Spania, suspectat de agresiune, după ce ar fi infectat 22 de persoane cu SARS-CoV-2.

Bărbatul de 40 de ani ar fi continuat să meargă la serviciu şi la sală, în ciuda faptului că tuşea şi avea febră de peste 40°C. El s-a plimbat cu masca jos, tuşind şi spunând colegilor că avea să-i infecteze.

Cinci colegi de muncă şi trei persoane de la sala de sport au fost testate pozitiv. Alte 14 persoane - membri ai familiilor celor infectaţi - s-au îmbolnăvit, inclusiv trei copii de un an.

Într-o declaraţie publicată sâmbătă, poliţia spaniolă a declarat că bărbatul prezintă simptome de câteva zile, dar a refuzat să plece acasă de la locul de muncă aflat în oraşul Manacor. El a făcut un test PCR într-o seară, dar a doua zi a plecat la serviciu şi la sala de fitness, în aşteptarea rezultatelor.

Colegii săi i-au cerut să plece acasă, dar el a refuzat, au spus poliţiştii. Îşi dădea masca jos, tuşea şi spunea: „O să vă infectez pe toţi cu coronavirus”. Când testul său a ieşit pozitiv, colegii au fost „alarmaţi”, potrivit poliţiei, relatează Mediafax. Totuși, niciunul dintre oameni nu s-a îmbolnăvit grav, a spus poliţia.

Comenteaza