Bărbat de 62 de ani, tocat mărunt de “zăpăcitul” satului, doar pentru că i-a venit şi lui rândul

Bărbat de 62 de ani, tocat mărunt de “zăpăcitul” satului, doar pentru că i-a venit şi lui rândul
Intersectându-se cu victima pe uliţă, agresorului i s-a părut că bărbatul îl urmăreşte.

Petru C., un bărbat în vârstă de 62 de ani din satul clujean Bedeciu, comuna Mănăstireni, este un gospodar de vază al satului, om aşezat, cu copii mari, stabiliţi la Cluj-Napoca, iar soţia lui, neaflată încă la vârsta pensionării, face naveta la o firmă din municipiu.

Săptămâna trecută, având un muncitor tocmit pentru diverse lucrări în gospodărie, Petru a pornit pe uliţele satului spre sora lui, care îi gătise mâncarea necesară pentru el şi angajatul său, după o zi de muncă. În tot acest timp, soţia lui se afla la lucru, în Cluj-Napoca.

Pe când se îndrepta pe uliţa pustie spre sora lui, acesta a dat nas în nas cu Gheorghe B., "zăpăcitul" satului, despre care spune c-ar fi un gen de justiţiar local care bate pe toată lumea, doar fiindcă are chef şi care trăieşte de pe urma a cinci vaci cu lapte.

"Ei bine, dacă odinioară individul ăsta a mai bătut consăteni, în seara aceea am nimerit eu, fiindcă era chitit să mă bată şi pe mine. M-a abordat, întrebându-mă ce am cu el şi de ce-l urmăresc. Apoi m-a înconjurat cu câinii lui şi, în timp ce eu eram preocupat să nu mă muşte vreunul de picior, a început să mă stâlcească în bătaie cu bâta de cioban, de care nu se desparte niciodată. Şi m-a bătut atât de tare, încât m-a învineţit pe tot trupul şi mi-a rupt şi un deget", declară bărbatul.

Bătut-măr, acesta a anunţat de urgenţă poliţia din Mănăstireni, după care un echipaj de salvare l-a transportat în vederea acordării primului ajutor la Spitalul din Huedin. În această dimineaţă bărbatul s-a prezentat la I.M.L. Cluj, unde medicii legişti i-au eliberat un certificat în care îi recomandă îngrijiri pentru o perioadă 30 de zile.

Pe baza acestuia, Petru speră să-i oprească, deocamdată, vecinului său, avântul războinic împotriva tuturor şi să-l trimită la puşcărie.

Comenteaza