Bărbat de 72 de ani din Cluj-Napoca, bătut crunt de către un vecin, chiar în propria-i casă

Bărbat de 72 de ani din Cluj-Napoca, bătut crunt de către un vecin, chiar în propria-i casă
Pretextul: bătrânul apropiase prea mult poarta de la intrarea în curte.

Gheorghe Iancu este un bătrân în vârstă de 72 de ani, care s-a pensionat în anul 2008, după ce o viaţă întreagă a lucrat ca strungar la o întreprindere clujeană. Locuieşte în plin centrul Clujului, pe strada Traian Moşoiu, într-o curte comună, alături de alte 14 familii.

Duminică seară, în jurul orelor 21:00, acesta a apropiat poarta - lipsită de clanţă - de la intrarea în curtea comună, într-un gest mai degrabă simbolic, precis inutil, acela de stăvili cât de cât accesul diverşilor vagabonzi din zonă care pătrund în curte.

După doar câteva minute s-a trezit, însă, cu un vecin la uşă, Petru J., un ins mult mai tânăr decât el, furios peste măsură. Acesta a intrat fără sfială în apartamentul bătrânului şi l-a luat la pumni, întrebându-l de ce a închis poarta.

„Eram singur. Mi-a tras un pumn în cap, iar eu am căzut la pământ, după care a început să-mi dea cu picioarele peste tot, iar eu n-am avut altă soluţie decât să mă ghemuiesc, aşa căzut, şi să-i îndur loviturile, până s-a săturat", povesteşte, printre lacrimi, bărbatul.

După ce agresorul şi-a luat tălpăşiţa, bătrânul a sunat la numărul de urgenţă 112, iar la faţa locului au sosit poliţiştii Secţiei II şi, la scurt timp, o ambulanţă. A apucat, totuşi, să fie de faţă când poliţiştii l-au amendat pe vecin cu suma de 200 de lei pentru tulburarea liniştii publice.

A fost transportat apoi la Unitatea pentru Primirea Urgenţelor, unde a rămas sub supraveghere până în dimineaţa zilei de luni. A doua zi dimineaţa, acesta fost dus - tot cu ambulanţa - la Oftalmologie, iar noaptea de luni spre marţi şi-a petrecut-o iarăşi la UPU.

Marţi dimineaţă, bărbatul s-a prezentat, sosind direct din spital - cu ochiul tumefiat şi dureri de cap - la IML Cluj, unde medici i-au recomandat cinci zile de îngrijiri medicale. Pe baza certificatului medico-legal eliberat, bărbatul este hotărât acum să meargă până în pânzele albe.

"Toată viaţa am fost un om cinstit, muncitor şi iată cum, la bătrâneţe, vine un ticălos şi mă nenoroceşte în propria-mi casă", remarcă, plângând în continuare, Gheorghe Iancu.

El promite solemn că, într-o primă fază, va întocmi la Poliţie o plângere penală împotriva agresorului său şi-l va acuza de violenţă şi violare de domiciliu, iar apoi îl va da în judecată şi la Tribunal.

Comenteaza