Video Bărbat din Cluj, arestat preventiv pentru trafic de persoane. A obligat o femeie să se prostitueze

Bărbat din Cluj, arestat preventiv pentru trafic de persoane. A obligat o femeie să se prostitueze
| Foto: ipj cluj

Un bărbat de 27 de ani din județul Cluj a fost reținut 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

Polițiștii BCCO Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Cluj, au documentat, la data de 13 decembrie 2023, activitatea infracțională a unui bărbat, de 27 de ani, din județul Cluj, cercetat pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

“Din cercetări a reieșit că, începând din 2021 până în decembrie 2023, cel în cauză, simulând o relație de iubire, ar fi recrutat o femeie în scopul obligării la practicarea prostituției, în diferite intervale de timp, în locații din județele Cluj, Iași, Suceava, Oradea, Piatra Neamț, Timișoara, Brașov, dar și în localități din Germania, însușindu-și ulterior sumele obținute. 
  
Acesta ar fi profitat de starea de vădită vulnerabilitate a femeii, totodată adăpostind-o și transportând-o la locațiile respective. Au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în județele Cluj și Brașov, fiind descoperite și ridicate 4 telefoane mobile, 2 laptop-uri, înscrisuri de interes pentru cauză, dar și sume de bani în lei și euro”, a transmis IPJ Cluj.

În baza probatoriului administrat, a fost dispusă reținerea bărbatului, pentru 24 de ore, iar ulterior a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, jandarmi din cadrul grupărilor mobile de jandarmi Cluj și Brașov. 

Comenteaza