Bărbat din Cluj prins la volan cu alcoolemie mare după ce a făcut un accident

Bărbat din Cluj prins la volan cu alcoolemie mare după ce a făcut un accident
| Foto: istockphoto

Un bărbat de 64 de ani, din comuna Călărași, județul Cluj, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Polițiștii din Câmpia Turzii au identificat, în data de 8 august, în jurul orei 15:40, un șofer de 64 de ani implicat într-un accident rutier. Acesta se afla în stare de ebrietate.

“Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că la aceeași dată, în jurul orei 15.15, în timp ce conducea autoturismul pe DC 62, în afara localității Câmpia Turzii, acesta ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată concentrația de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a transmis IPJ Cluj.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 
 
De asemenea, la aceeași dată, polițiștii au depistat în trafic un alt bărbat de 38 de ani, din comuna Cășeiu, care conducea un autoturism, deși consumase alcool.

La testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată concentrația de 0,65 mg/l alcool în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Polițiștii readuc în atenția conducătorilor auto noile modificări legislative, reglementate prin Legea Anastasia, care se referă la faptul că, în cazul persoanelor care conduc vehicule fără a deține permis de conducere conform legii, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și care provoacă accidente soldate cu decesul victimei, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Comenteaza