Bărbat din Cluj, prins la volan mort de beat. Polițiștii l-au reținut la timp înainte să provoace un accident

Bărbat din Cluj, prins la volan mort de beat. Polițiștii l-au reținut la timp înainte să provoace un accident
| Foto: Arhiva / ziarroznov.ro

Oamenii legii i-au căutat în trafic pe șoferii care conduc după ce au băut alcool și care nu respectă legile impuse de Codul Rutier. Astfel, un bărbat a fost prins în stare de ebrietate în timp ce se afla la volanul unei mașini.

Polițiștii din Dej au desfășurat, la data de 13 iunie 2023, un control pe raza municipiului Dej și în zona rurală pentru a combate faptele antisociale stradale, precum și impunerea disciplinei rutiere în rândul conducătorilor auto, cu scopul prevenirii evenimentelor rutiere.

Astfel, la data de 13 iunie, în jurul orei 07:35, polițiștii au oprit în trafic un bărbat, de 44 de ani, din comuna Bobâlna, care se deplasa cu un autoturism.

„Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că în baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice la o unitate medicală, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a transmis IPJ Cluj.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acțiunea desfășurată de polițiști a fost în intervalul orar 06:00 – 12:00 și au fost legitimate în total peste 220 de persoane, verificate în cadrul filtrelor rutiere 134 de autovehicule, dar și 21 de societăți comerciale.

Au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.360 de lei, 60 dintre acestea în contextul nerespectării normelor rutiere. Abaterile rutiere au condus, totodată, la reținerea a patru permise de conducere și a unui certificat de înmatriculare.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca.

Comenteaza