Bărbat tâlhărit de patru clujeni cu metoda "jgheabul": Banii sau dinții din gură!

Bărbat tâlhărit de patru clujeni cu metoda "jgheabul": Banii sau dinții din gură!

Proprietarul unei locuințe din Alba a fost înșelat prin metoda "înlocuirea jgheaburilor" de către patru bărbați din Câmpa Turzii, cărora le-a dat zeci de mii de lei după ce a fost amenințat.

Patru bărbați de etnie romă din Câmpa Turzii au tâlhărit proprietarul unei locuințe din Galda de Jos, Alba, pe care l-au înșelat prin metoda "înlocuirea jgheaburilor". Cei patru au fost trimiși în judecată, iar Judecătoria Alba Iulia a constatat în 18 noiembrie 2022 legalitatea administrării probelor, scrie ziarulunirea.ro.

Potrivit sursei citate, în luna septembrie, cei cinci bărbaţi cu vârste între 21 şi 28 de ani ar fi abordat un bărbat de 67 de ani din comuna Galda de Jos, căruia i-ar fi promis efectuarea de reparaţii la scocurile casei, contra sumei de 300 de lei, iar după finalizarea lucrării i-ar fi cerut suma de 7.500 de lei.

Unul dintre cei patru l-a luat de mână pe proprietarul locuinței şi l-a strâns în scopul intimidării, iar un altul l-a luat de cealaltă mână şi l-a amenințat că dacă nu îi achită suma de 7.500 lei îi va scoate dinții cu patentul. În final, victima a cedat amenințărilor și le-a dat suma de bani cerută. Ceilalți doi bărbați vor fi judecați pentru complicitate la tâlhărie.

Prin metoda "înlocuirea jgheaburilor" persoane care se recomandă specialite în reparaţii de jgheaburi şi burlane, îşi oferă serviciile la preţuri mici, însă după finalizarea lucrărilor măresc prețul de zeci ori sute de ori față de oferta inițială. Dacă victimele, de obicei persoane în vârstă care locuiesc singure, nu acceptă, "meseriașii" recurg la amenințări.

Comenteaza