Bărbați din Cluj depistați la volan beți, drogați sau fără permis

Bărbați din Cluj depistați la volan beți, drogați sau fără permis
| Foto: IPJ Cluj

Polițiștii au luat la control șoselele din județul Cluj. Au fost depistați la volan bărbați în stare de ebrietate, drogați sau care nu dețineau carnet de conducere.

Polițiștii din Huedin au depistat, în data de 27 august, în jurul orei 22:50, un bărbat de 32 de ani din Cluj-Napoca, care conducea un autoturism în localitatea Aghireșu Fabrici, deși nu avea permis de conducere.

“Fiind testat cu aparatul etilotest, acestuia i-a rezultat o concentrație de 0,58 mg./l alcool pur în aerul expirat, iar testarea cu aparatul drugtest a rezultat pozitivă, context în care polițiștii l-au condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei și a substanțelor psihoactive din organism.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise”, a transmis IPJ Cluj.

De asemenea, în data de 28 august, în jurul orei 04:25, polițiștii rutieri au oprit pentru verificări un autoturism condus pe strada Avram Iancu din Huedin, de un tânăr de 25 de ani.

Testarea cu aparatul drugtest a tânărului a indicat prezența substanțelor psihoactive, astfel că acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, potrivit polițiștilor.

Totodată, la data de 29 august, în jurul orei 00.10, polițiștii din Turda au depistat un conducător auto de 46 de ani, din comuna Petreștii de Jos, care se deplasa cu un autoturism pe DJ 107 L în localitatea Petreştii de Jos, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Testat cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acestuia i-au fost recoltate probe biologice la o unitate medicală, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 

Comenteaza