Bărbați din Cluj, reținuți pentru evaziune fiscală și delapidare. Transportau ilegal persoane și colete în străinătate

Bărbați din Cluj, reținuți pentru evaziune fiscală și delapidare. Transportau ilegal persoane și colete în străinătate
| Foto: IGPR

Mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 54 și 57 de ani, din Cluj-Napoca, Dej și Bistrița au fost reținute într-un dosar penal de evaziune fiscală. 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud au ridicat ca probe, marți, 14 noiembrie 2023, în urma unor percheziții domiciliare, sume mari de bani.

“Ca urmare a celor 15 mandate de percheziție domiciliară și a unui autocar desfășurate în cadrul unui dosar penal de natură economică, instrumentat de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud, pe raza județelor Bistrița-Năsăud, Vaslui, Vrancea, Teleorman, Galați și Cluj, au fost ridicate mijloace de probă cât și 20.215 euro, 28.345 de lei, 170 de lire sterline”, a transmis IGPR.

Printre cei reținuți se numără și persoane din județul Cluj.

“S-a dispus reținerea a patru persoane cu vârste cuprinse între 54 și 57 de ani, din Bistrița, Dej și Cluj-Napoca, urmând ca doi bărbați de 57 de ani, din Bistrița și Cluj-Napoca să fie prezentați magistraților cu propunere de luare a unei noi măsuri preventive”, au mai transmis oamenii legii.

Transportau în mod ilegal oameni și colete în diferite țări

Cinci persoane, reprezentanți ai unor societăți comerciale care efectuau transport internațional de persoane și transport de colete, sunt acuzate de evaziune fiscală și delapidare deoarece au acționat fără a deține licență și fără a înregistra în contabilitatea societăților sumele încasate.

Astfel, prejudiciul produs este estimat la aproximativ 500.000 de lei, conform sursei citate.

Cercetările continuă de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și participații penale. 

Comenteaza