Update Bărbatul dispărut sâmbătă în râul Someș a fost găsit mort. Era un medic apreciat din Gherla

Bărbatul dispărut sâmbătă în râul Someș a fost găsit mort. Era un medic apreciat din Gherla
| Foto: isu cluj

Pompierii au anunțat, luni dimineață, că au găsit în râul Someșul Mic cadavrul unui bărbat, pe raza localității Bunești, județul Cluj.

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Gherla au reluat, în această dimineață, căutările persoanei căzute în râul Someșul Mic.

"În jurul orei 10.00, a fost identificat corpului unui bărbat în zona localității Bunești. Echipajul operativ a extras corpul bărbatului din apele râului, care prezenta rigiditate cadaverică, și l-au predat reprezentaților IML", au declarat reprezentanții ISU Cluj pentru ZIUA de CLUJ.

Un bărbat a căzut în râul Someș, în cursul zilei de sâmbătă, 3 februarie 2024, iar timp de două zile acesta a fost căutat de scafandri și pompieri.

"Pompierii de la Detașamentul Dej desfășoară, alături de polițiști, o misiune de căutare în apropierea străzii Gârlei din Municipiul Gherla, unde s-a raportat faptul că o persoană ar fi căzut în Râul Someș. La fața locului au fost alocate două echipaje de pompieri, barca de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca și o ambulanță SMURD", a transmis sâmbătă, 3 februarie, ISU Cluj.

Echipaje ale ISU Cluj au continuat și duminică dimineață căutările, însă fără rezultate. Luni dimineață, corpul bărbatului a fost găsit în apele râului Someșul Mic.

Bărbatul găsit mort în râu a fost un medic apreciat din municipiul Gherla, în vârstă de aproximativ 65 de ani, potrivit Gherlainfo. Acesta obișnuia să pescuiască, iar în locul unde a fost văzut ultima dată, în zona străzii Gârlei, au fost găsite două urme ca de alunecare de picioare și un suport pentru undiță, conform sursei citate.

Update: Polițiștii clujeni continuă cercetările sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.

"Cu privire la sesizarea din data de 3 februarie, referitoare la un bărbat din municipiul Gherla, care ar fi căzut în râul Someșul Mic în timp ce s-ar fi aflat la pescuit, polițiștii, alături de echipaje ISU Cluj au efectuate toate demersurile necesare pentru depistarea acestuia.

Astfel că, la data de 5 februarie a.c., în jurul orei 10.00, în urma activităților de căutare, acesrta fost depistat, din nefericire decedat, în râul Someșul Mic, în proximitatea străzii Luncii, din municipiul Gherla. Trupul bărbatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca, în vederea efectuării autopsiei. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă", a transmis IPJ Cluj.

Comenteaza