Bărcile şi hidrobicicletele se întorc pe lacurile Chios şi Gheorgheni. Vezi programul şi preţurile

Bărcile şi hidrobicicletele se întorc pe lacurile Chios şi Gheorgheni. Vezi programul şi preţurile

Primăria Cluj-Napoca anunță deschiderea sezonului de agrement pe lacurile Chios (Parcul Central) și Gheorgheni începând de sâmbătă, 13 aprilie 2019.

Programul zilnic de funcționare va fi în intervalul orar 11:00 – 19:00. Cele două lacuri au fost dotate cu 46 de ambarcațiuni moderne: 3 dragoni, 3 flamingo, 3 lebede și 9 mașinuțe pe Lacul Gheorgheni, respectiv 6 dragoni, 9 flamingo, 2 lebede și 11 mașinuțe pe Lacul Chios. Ambarcațiunile sunt dotate cu veste de salvare, iar lacul Gheorgheni beneficiază de o șalupă pneumatică pentru intervenție în caz de urgență.

Tarifele pentru utilizarea serviciilor de agrement și canotaj au rămas neschimbate:

  • 6 lei pentru copiii între 4 și 14 ani
  • 12 lei pentru adulți și copiii peste 14 ani

Copiii sub 4 ani beneficiază de acces gratuit, condiția fiind să fie însoțiți de către adulți. Tarifele sunt valabile pentru  30 minute de plimbare cu ambarcațiunea.

În ceea ce privește Lacul Chios, în această primăvară s-au efectuat lucrări de consolidare a malurilor lacului, precum și lucrări de înlocuire a conductei de alimentare a  aducțiunii de apă din Canalul Morii. Aceste lucrări vin în completarea celor efectuate pe parcursul anului 2018 care au presupus înlocuirea conductei care asigură circuitul de ieșire al apei din lac, astfel încât în prezent  acesta se realizează într-un mod care asigură oxigenarea apei din lac. De asemenea, în primăvara acestui an RADP Cluj-Napoca a efectuat lucrări de întreținere și amenajare  pe insula de pe Lacul Chios în vederea realizării unui habitat prietenos pentru lebedele și  rațele care aduc un plus de farmec zonei.

           

Comenteaza