Băsescu ar considera că protestele reprezintă o mişcare socială urmare a măsurilor de austeritate

Băsescu ar considera că protestele reprezintă o mişcare socială urmare a măsurilor de austeritate
Preşedintele Băsescu s-a întâlnit, azi, cu o parte dintre candidaţii la unul din posturile de consilier de stat la Preşedinţie, unii susţinând că le-a vorbit şi despre protestele de stradă din ultimele zile, pe care le-ar considera ca fiind o mişcare socială cauzată de măsurile de austeritate.

Jurnaliştii nu avut acces la întâlnire, iar, după întâlnire, cu câteva excepţii, concurenţii, în majoritate tineri, s-au ferit să ofere detalii cu privire la subiectele abordate, invocând diverse pretexte.

"A recunoscut că este o mişcare socială datorată măsurilor de austeritate impuse, ca o reflexie a măsurilor de austeritate prelungită. Domnul preşedinte a susţinut că aceste măsuri au fost necesare. Faţă de alte partide care umblau la bani publici pentru a preveni prostestele, alocau sume din ce în ce mai mari, dânsul a zis că pentru a avea un control asupra costurilor şi bugetului doreşte să îndrepte ţara pe o situaţie bună şi nu să se înrăutăţească situaţia prin alocarea de sume nejustificate", a spus unul dintre candidaţii la postul de consilier de stat la Preşedinţie.

El a precizat că şeful statului nu le-a vorbit despre viziunea lui despre soluţia de încetare a protestelor, susţinând că subiectul a fost abordat în momentul în care le vorbea despre realizările sale şi despre măsurile de austeritate.

"Nu a fost un interviu. Să spunem că a fost o prelegere. Ne-a vorbit despre viziunea lui referitor la cum vede România în următorii doi ani. A fost chiar OK. A vorbit un pic şi despre proteste. Sigur că da. Nu a vorbit despre opinia personală a dumnealui. S-a referit mai mult la lucrurile care au fost făcute şi ce urmează să fie făcute. De proteste, exact, nu avea rost să se amintească acum, doar s-a punctat", a spus o altă candidată, absolventă de Sociologie şi Jurnalism.

Întrebată ce sfaturi i-ar da în momentul de faţă cu privire la protestele din aceste zile, ea a afirmat: "Consilierea se face la un nivel personal şi probabil că nu pot să spun ce i-aş spune eu dumnealui în momentul acesta".

Preşedintele Traian Băsescu a avut, luni, o întâlnire cu o parte dintre candidaţii la unul din posturile de consilier de stat la Preşedinţie.

"Circa 290 de persoane şi-au exprimat interesul de a face parte din staff-ul preşedintelui României, marea majoritate fiind tineri cu studii în străinătate", a declarat, vineri, Valeriu Turcan, purtător de cuvânt al preşedintelui.

Comenteaza