Băsescu: "Autostrada Arad-Nădlac, emblema neputinţei şi o proastă guvernare. Guvernul să se trezească!"

Băsescu:
Aflat azi în vizită pe şantierul tronsonului de autostradă Arad-Nădlac, unde lucrările sunt oprite, preşedintele Traian Băsescu a criticat extrem de dur modul în care Guvernul se ocupă de dezvoltarea sistemului de autostrăzi. "Autostrada Arad-Nădlac este emblema unei proaste guvernări. Guvernul să se trezească! Plângeţi după bani şi aţi îngropat o groază de bani pe Autostrada Nădlac-Arad", a transmis Traian Băsescu Guvernului Ponta.

Traian Băsescu a declarat că a fost pe cele două tronsoane de autostradă şi că "ceea ce se întâmplă, adică nimic, înseamnă o expresie a neputinţei şi a proastei guvernări", susţinând că Guvernul ar fi trebuit să intervină şi să aloce bani pentru terminarea lucrărilor la autostradă, pentru că ar fi recuperat investiţia din fonduri europene, conform realitatea.net.

"Contractul pentru tronsonul Nădlac-Pecica a fost suspendat din noiembrie anul trecut şi nu a fost subcontractat un nou constructor, iar la Pecica au fost oprite lucrările în iulie pentru că firma a intrat în insolvenţă. Intrarea în insolvenţă a firmei nu înseamnă însă oprirea activităţii firmei", a spus Băsescu, susţinând că Guvernul ar fi trebuit să intervină şi să finanţeze continuarea lucrărilor.

Potrivit MEDIAFAX, preşedintele a mai spus că este inadmisibil modul în care Guvernul a stabilit priorităţile, uitând că vara lucrează constructorii, dar, în schimb, mărind taxele.

"Pe de o parte, uităm că vara lucrează constructorii şi ne ocupam de alte trăsnăi. Dacă vrem o emblemă a neputinţei venim pe Autostrada Nădlac-Arad şi vedem ce inseamnă proasta guvernare, pentru că nici măcar nu este nu ştiu ce efort bugetar, şi de bani europeni. Trag un semnal de alarmă către guvern să se trezească!", a mai spus Băsescu.

Întrebat dacă crede că au existat interese pentru oprirea lucrărilor, el a răspuns: "Dacă nu au fost interese, prostie a fost sigur".

De asemenea, răspunzând unei alte întrebări, şeful statului a spus: "Nu-i suspectaţi de sabotaj, suspectaţi-i de altceva: de proastă guvernare şi de incapacitatea de a stabili priorităţi".

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/basescu-autostrada-arad-nadlac-emblema-neputintei-si-o-proasta-guvernare-guvernul-sa-se-trezeasca_1242721.html#ixzz2bHD3blh4
Follow us: @realitatea on Twitter

 

Comenteaza