Băsescu, despre dosarul lui Bogdan Olteanu: Instituţiile au aflat de banii scoşi în Bulgaria, dar nu ştiau ce s-a făcut cu ei

Băsescu, despre dosarul lui Bogdan Olteanu: Instituţiile au aflat de banii scoşi în Bulgaria, dar nu ştiau ce s-a făcut cu ei
Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat referitor la dosarul lui Bogdan Olteanu că, în timpul mandatului, a primit informaţii de la instituţiile statului privind banii scoşi în Bulgaria, dar că nu se cunoştea destinaţia lor, dosarul fiind finalizat probabil după un denunţ.

Traian Băsescu a spus la România TV că ştia că banii au fost scoşi în Bulgaria de pe vremea când era preşedinte şi că instituţiile statului erau la curent, dar că nu ştiau ce s-a întâmplat cu banii.

"Instituţiile statului au aflat, dar nu ştiau ce s-a făcut cu ei. Se pare că s-a cumpărat numirea lui Liviu Mihaiu, postul de guvernator al Deltei", a afirmat Băsescu.

El a mai arătat că probabil procurorii au făcut legătura cu banii scoşi în Bulgaria în urma unui denunţ, precizând că în opinia sa ţinta în dosar este Bogdan Olteanu, care a primit banii.

Fostul preşedinte a declarat că Direcţia Naţională Anticorupţie nu a făcut spectacol cu arestarea lui Bogdan Olteanu pentru că dosarul este făcut bine.

"Bogdan Olteanu a făcut greşeala să anunţe în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor cine e guvernator cu două zile înainte", a subliniat fostul preşedinte.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Călin Popescu Tăriceanu să fi primit mită pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei, Băsescu a susţinut că nu crede în această variantă pentru că preşedintele Senatului "e un om cu bani" şi pentru că nu este "omul care să condiţioneze o numire pe bani".

Bogdan Olteanu este suspectat de procurorii anticorupţie că a făcut trafic de influenţă pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării, după ce ar fi primit bani de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu în acest sens.

Comenteaza