Băsescu despre fostul lider ţărănist Gabriel Ţepelea: "a reprezentat un reper al vieţii politice româneşti"

Băsescu despre fostul lider ţărănist Gabriel Ţepelea:
Preşedintele Traian Băsescu consideră că fostul lider ţărănist Gabriel Ţepelea a reprezentat un reper al vieţii politice româneşti, care va rămâne în amintirea tuturor celor care l-au preţuit prin contribuţia sa valoroasă şi prin modelul pe care l-a oferit.

"Am aflat cu profund regret vestea trecerii la cele veşnice a omului politic Gabriel Ţepelea. Figură marcantă a culturii româneşti, Gabriel Ţepelea a reprezentat în egală măsură un reper al vieţii politice în calitatea sa de lider al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat. Personalitate a vieţii publice şi culturale, Gabriel Ţepelea va rămâne în amintirea noastră, a tuturor celor care l-am preţuit, prin contribuţia sa valoroasă şi prin modelul pe care ni l-a oferit. Transmit sincere condoleanţe familiei şi celor apropiaţi. Dumnezeu să-l odihnească!", se arată în mesajul preşedintelui Băsescu.

Fostul lider ţărănist Gabriel Ţepelea a încetat din viaţă, la vârsta de 96 de ani, în locuinţa sa din Bucureşti.

Gabriel Ţepelea s-a născut la 6 februarie 1916 la Borod, judeţul Bihor. A urmat şcoala primară în satul natal, apoi a absolvit Liceul "Emanuil Gojdu" din Oradea (1926-1933) şi Facultatea de Litere şi Filosofie, secţia limbi romanice, a Universităţii din Cluj (1933-1937). A făcut stagii de specializare în Franţa (1937-1938), ulterior fiind elev la Şcoala de Ofiţeri de Rezervă din Ploieşti (1939-1940).

 

Comenteaza