Băsescu despre telegrama Wikileaks: În 2008, România dispunea de câteva baterii de praştii cu rază lungă de acţiune

Băsescu despre telegrama Wikileaks: În 2008, România dispunea de câteva baterii de praştii cu rază lungă de acţiune
Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, râzând, jurnaliştilor prezenţi, marţi seară, la depunerea jurământului de învestitură de către Leonard Orban, că în 2008 România dispunea "de câteva baterii de praştii cu rază lungă de acţiune şi era gata să declare război".

După discursul rostit la învestitura lui Leonard Orban în funcţia de ministru al Afacerilor Europene, Băsescu s-a îndepărtat de microfon şi, râzând, le-a spus ziariştilor că România dispunea, în 2008, "de câteva baterii de praştii cu rază lungă de acţiune şi era gata să declare război".

O telegramă Wikileaks dezvăluie că într-o întâlnire cu senatorul american Richard Lugar, la Bucureşti, pe 27 august 2008, preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat "cât se poate de serios" temerile că România ar putea fi atrasă într-un conflict militar cu Rusia în Transnistria.

Într-o întâlnire cu senatorul american Richard Lugar, care a avut loc la Bucureşti pe 27 august 2008, preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat cât se poate de serios temerile că România ar putea fi atrasă într-un conflict militar cu Rusia, în Transnistria, după un scenariu similar cu cel petrecut în cazul Georgiei, la începutul lunii august 2008, conform unei telegrame a Ambasadei SUA de la Bucureşti, intrată în posesia Wikileaks şi făcută publică pe 1septembrie, relatează Gândul.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, legat de telegrama Wikileaks publicată, marţi, că "în niciun caz preşedintele României nu a vorbit despre implicarea directă a ţării într-un conflict militar cu Federaţia Rusă".

 

Comenteaza