Băsescu estimează creştere de 3% în T3. Dar nu promite nimic

Băsescu estimează creştere de 3% în T3. Dar nu promite nimic
Creştere economică de aproximativ 3% în trimestrul 3 al anului faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, cel puţin aceasta promite preşedintele Traian Băsescu într-o estimare fără riscuri: "Nu am pretenţia că ea va fi neapărat confirmată", spune el.

"Creşterea economică este evidentă în unele ramuri, în primul rând în agricultură (peste 12%), în construcţii (peste 10%) faţă de trimestrul III din 2010. Creşterea din construcţii este aproape exclusiv confirmarea politicii corecte a Guvernului, care a făcut tot efortul pentru menţinerea investiţiilor. Trimestrul III din 2011 va marca o creştere destul de puternică în turism (circa 19%). Se realizează şi o uşoară creştere a consumului, odată cu diminuarea inflaţiei. Cred că vom avea o creştere de circa 3% faţă de trimestrul III din 2010", a spus Băsescu.

"Am constatat o uşoară creştere a consumului, deci creştere uşoară a puterii de cumpărare, ca efect al deflaţiei. O dată cu diminunarea inflaţiei a crescut şi puterea de cumpărare apopulaţiei", a explicat preşedintele.

Comenteaza