Băsescu îl laudă pe şeful DNA. Ce spune despre procurorul clujean

Băsescu îl laudă pe şeful DNA. Ce spune despre procurorul clujean
Preşedintele suspendat Traian Băsescu îl laudă pe şeful DNA, procurorul clujean Daniel Morar, aflat la sfârşitul ultimului său mandat la conducerea structurii anticorupţie.

"Numirea lui Morar a făcut să explodeze o parte din colegii mei din partid. A fost procurorul care l-a arestat pe senatorul Liviu Ciupe. Faptul că omul acela era la putere şi procurorul anonim de la Cluj a avut curaj să-i pună cătuşele a arătat că a fost de încredere", a spus preşedintele suspendat aseară, la RTV.Daniel Morar a fost numit procuror şef al DNA în august 2005, pentru un mandat de trei ani, iar în februarie 2009 a fost reînvestit pentru încă un mandat.

În septembrie 1999, fostul director al Direcţiei Regionale a Drumurilor Cluj Liviu Ciupe a fost arestat sub acuzaţia că a efectuat, din fondurile de reparaţii, o lucrare în valoare de 732 de milioane de lei vechi la un drum din cartierul bistriţean Viişoara, ancheta fiind condusă de Daniel Morar, în acea perioadă procuror la Parchetul Curţii de Apel Cluj.

Ulterior, Ciupe a fost trimis în judecată pentru delapidare, însă instanţele l-au achitat. Liviu Ciupe a cerut despăgubiri statului român, motivând că a făcut degeaba patru luni de închisoare.

Fostul procuror general adjunct al României Gabriela Ghiţă, alături de patru magistraţi şi un notar, au fost deferiţi justiţiei, în mai 2008, pentru implicarea în fraudarea examenului din 2007 pentru funcţii de procurori şefi.

 

Comenteaza