Băsescu: La Roşia Montană există două mine de aur. Una e crearea locurilor de muncă

Băsescu: La Roşia Montană există două mine de aur. Una e crearea locurilor de muncă
Traian Băsescu a vizitat astăzi Roşia Montană şi a vorbit despre proiectul minier de acolo.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat acum câteva minute, la masivul Cârnic, de la Roşia Montană, că proiectul minier trebuie demarat cât mai curând. "Nu e treaba mea să dau termene guvernului, dar acest proiect trebuie demnarat cât mai curând. Am fost şi sunt un susţinător al acestui proiect", a spus preşedintele statului.

"Acum susţin (proiectul - n.r.) mai mult ca oricând, şi nu din motive sentimentale, ci din motive pragmatice. Vă uitaţi ce se întâmplă cu toate monedele, inclusiv cu cele care sunt monede de rezervă, dolarul, chiar euro. Au probleme de stabilitate şi probleme de depreciere", a spus Traian Băsescu, explicând că el are datoria ca şef al statului "să-şi pună ţara în siguranţă".

Băsescu a mai adăugat: "Aici sunt două mine de aur: cea de aur propiu-zis şi cea care creează locuri de muncă. Toţi reclamă că ar fi o zonă turistică şi că s-ar distruge. Arătaţi-mi câţi turişti aţi văzut aici în afară de mine", a spus preşedintele.

Directorul general al companiei RMGC, Dragoş Tănase, i-a prezentat preşedintelui stadiul proiectului minier. "Aveţi şio dvs o parte de vină, pentru că nu aţi prezentat suficient acest proiect populaţiei. Lumea nu îl cunoaşte, vorbesc toţi nepricepuţii despre el. Ar trebui să ieşiţi pe televiziuni şi să-l explicaţi oamenilor", i-a spus Băsescu lui Tănase.

 

 

 

Comenteaza