Băsescu se va întâlni, astăzi, la Cotroceni, cu partidele pentru a discuta despre reorganizarea administrativă

Băsescu se va întâlni, astăzi, la Cotroceni, cu partidele pentru a discuta despre reorganizarea administrativă
Traian Băsescu va discuta astăzi, la Cotroceni, cu partidele și fracțiunile parlamentare, problema reorganizării administrative și cea a revizuirii constituției.

USL se va întâlni, astăzi, la ora 14.00, iar PDL, UDMR, UNPR şi minorităţile, de la ora 16.00 cu președintele Traian Băsescu pentru a discuta problema reorganizării administrative și cea a revizuirii constituției. Fiecare delegație prezentă va avea cinci reprezentanți, relatează mediafax.

Președintele a transmis, în 9 iunie, Curţii Constituţionale proiectul legii de revizuire a Constituţiei. Proiectul a fost transmis împreună cu avizul Consiliului Legislativ. Curtea Constituţională a decis că sunt neconstituţionale anumite prevederi din proiectul legii de revizuire a Constituţiei trimis de şeful statului.

Reorganizarea teritorial-administrativă a stârnit nemulţumirea reprezentanţilor UDMR şi o serie de declaraţii ale unor reprezentanţi ai autorităţilor de la Budapesta. Întâlnirea, de astăzi, cu președintele, are ca scop aplanarea acestor neînțelegeri și enunțarea unui acord final.

 

Comenteaza