Bătăi cu apă, schimb de haine şi recital de muzică clasică, la inaugurarea unui parc comunitar

Bătăi cu apă, schimb de haine şi recital de muzică clasică, la inaugurarea unui parc comunitar
Timp de o săptămână, clujenii cu spirit civic au ajutat în mod activ la amenajarea unui parc temporar de socializare şi joacă ce va fi inaugurat în acestă vineri, începând cu ora 14:00. Organizatorii evenimentului încearcă să atragă lumea cu activităţi care de care mai diverse, modelate pe gusturile tuturor.

Play Mănăştur este un parc comunitar situat în zona La terenuri, creat din dorinţa de a consolida ideea de asumare a spaţiului comun de către cei care-l locuiesc, respectiv de a revitaliza cultura liberei exprimări.

Proiectul amenajării lui a fost propus de iniţiativa La terenuri, iar începând din 30 august, clujenii au fost îndemnaţi să se implice, timp de o săptămână, la amenajarea parcului, ajutând la reparaţiile vechilor locuri de joacă şi a băncilor din zonă, la instalarea de coşuri de gunoi, la construirea unui lounge şi a unui umbrar sau la crearea de mici spaţii de joacă pentru copii.

"Fiind un proiect de asumare a spațiului public, acest parc urma să se realizeze cu sprijinul tinerilor din cartier şi al locuitorilor din zonă, conform nevoilor acestora şi având următoarele funcţiuni: platformă comunitară, loc de joacă, relaxare, socializare, întâlnire, loisir, activităţi sportive, evenimente culturale. De asemenea, propuneam o arhitectură mai aparte, cu noi tipuri de mobilier urban de joacă şi socializare, oferind o optimizare a spaţiului, multifuncţionalitate și flexibilitate", au precizat iniţiatorii proiectului.

Deşi lucrările nu au fost încă finalizate, inaugurarea Play Mănăştur va avea loc vineri. În cadrul evenimentului va avea loc, de la ora 14:00, o bătaie cu apă, urmată de la 15:00, de un schimb de haine, cărţi şi obiecte şi de un atelier de confecţionat poi-uri de jonglerie.

De la 17:00, elevii mănăştureni vor juca piesa "Albă ca Zăpada altfel", iar de la 18:00, iniţiatorii proiectului vor face o scurtă descriere a parcului.

La 19:00 este programat recitalul Ad Libitum Voices, care av fi urmat de un moment de teatru de improvizaţie susţinut de trupa "Just.Push.Play", iar seara se va termina cu un party pe ritmurile muzicii puse de Dj Darius.

Play Mănăştur a fost creat la inițiativa La Terenuri. Spațiu Comun în Mănăștur și a Asociației Studenților Arhitecți Cluj. Proiectul a fost susținut prin Cercul de Donatori Cluj, sub egida Fundaţiei Comunitare Cluj.

Comenteaza