Bătăi sângeroase, în fiecare duminică, într-o staţie din Gheorgheni. "Dacă nu eşti capabil să cerşeşti, fură!"

Bătăi sângeroase, în fiecare duminică, într-o staţie din Gheorgheni.
Mai mulţi locuitori din cartierul Gheorgheni se bat între ei aproape în fiecare duminică, în zona staţiei de autobuze de la Interservisan, susţin locuitorii din zonă.

Campaniile anti-discriminare pentru romi par a fi sortite eşecului: destui cetăţeni ai acestei etnii ies în evidenţă prin fapte mai puţin agreate de societate, dar şi de lege.

O astfel de întâmplare neacceptată de cetăţenii urbei s-a petrecut în cursul zilei de duminică, 24 august, când mai mulţi romi s-au încăierat în staţia de autobuz din zona Interservisan, din cartierul Gherogheni.

”În general, duminica se bat între ei. Nu ştiu motivul. Le spun copiilor: 'Dacă nu eşti capabil să cerşeşti, fură!' Duminica aceasta a fost plin de sânge pe aici. Ştie toată lumea, dar nimeni nu face nimic. Vine poliţia, îi duce acasă şi ziua următoare sunt înapoi”, este mărturia unei persoane care locuieşte în acea zonă.  

O altă persoană a dezvăluit faptul că romii din Gheorgheni îşi trimit frecvent copiii la cerşit, nelăsându-i să meargă la şcoală. 

Contactaţi de ZIUA de CLUJ, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au infirmat existenţa vreunei altercaţii în zonă.  ”Ieri nu s-a înregistrat nici un eveniment de acest gen la secţia din zona respectivă”, au afirmat aceştia.     

Comenteaza