Bătaia din Parlament: Florin Roman aşteaptă eliberarea certificatului medico-legal / Nu va renunța la plângerea penală împotriva lui Vîlceanu

Bătaia din Parlament: Florin Roman aşteaptă eliberarea certificatului medico-legal / Nu va renunța la plângerea penală împotriva lui Vîlceanu
| Foto: profit.ro

Deputatul PNL Florin Roman aşteaptă să îi fie eliberat certificatul medico-legal, după ce a fost agresat în Parlament de către deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, fost coleg liberal.

Liberalul a adăugat că nu va renunţa la plângerea penală împotriva fostului coleg de partid şi a adăugat că „ce exemplu am da noi societăţii româneşti, cetăţenilor, dacă am pune batista pe ţambal în astfel de situaţii?”.

„Am încercat să feresc plenul Parlamentului de gestul lui total deplasat şi necontrolat. Nu mă aşteptam la un astfel de gest. Nu poţi să te aştepţi ca un om pe care îl cunoşti de zeci de an, cu care, vorba aceea, ţi-ai mâncat cojile, să ajungă să aibă genul acesta de comportament. Dar nu era un tip violent. E absolut regretabil cu un astfel de gest s-a petrecut în Parlamentul României. Ce ar fi trebuit să fac eu? În momentul în care oricare dintre noi, puneţi-vă în situaţia mea, vine şi îţi aplică... Aveam două variante, de a reacţiona fizic, şi am evitat acest lucru, şi de a suporta această agresiune”, a afirmat Florin Roman, după ce a mers marţi la INML pentru a scoate certificat medico-legal.

Întrebat dacă i s-a spus de câte zile de îngrijiri medicale are nevoie, deputatul PNL a răspuns: „Nu. Mi s-a spus că urmează să fie eliberat certificatul medico-legal constatator”, scrie news.ro.

Chestionat, de asemenea, dacă va renunţa la plângerea penală, în cazul în care Dan Vîlceanu îl va contacta şi îşi va cere scuze sau îi va spune că îi pare rău, Florin Roman a replicat: „Ca cetăţean sunt obligat să fac plângere împotriva oricărui cetăţean care agresează”.

„Este cu atât mai agravant cu cât acest lucru se întâmplă în interiorul Parlamentului. Ce exemplu am da noi societăţii româneşti, cetăţenilor, dacă am pune batista pe ţambal în astfel de situaţii? De aceea am şi cerut difuzarea imaginilor. Ştiam că aceste imagini sigur vor arunca o imagine asupra Parlamentului, dar am făcut-o tocmai pentru a face dovada faptului că acolo nu a fost o bătaie, cum foarte mulţi au scris, a fost o agresiune”, a conchis Roman.

Deputatul PNL Florin Roman susţine că deputatul Dan Vîlceanu l-a agresat la ieşirea din sala de plen cu o lovitură cu genunchiul aplicată în zona nasului.

Comenteaza