Bătaie pe noua autostradă. “Bă, mă crezi neam de bondari?”

Bătaie pe noua autostradă. “Bă, mă crezi neam de bondari?”
Victima a îndrăznit să se plângă că rudele angajate de superiorul său nu munceau aproape deloc.

Muncitorii de la autostrada Gilău - Nădăşel au timp şi de bătăi. Majoritatea dintre angajaţii UMB Spedition, firma lui Dorinel Umbrărescu, sunt din judeţul Bacău. Ei au fost aduşi în zona Gilău cu sutele, stau la un hotel, în condiţii destul de austere, câte 4-5 în cameră, şi merg acasă să îşi vadă familiile destul de rar, cam o dată pe lună. Câştigă destul de bine, cel puţin aşa se mândresc, dar nu prea apucă să îşi cheltuiască banii, pentru că lucrează zi-lumină. 

Vasilică S. este un dulgher în vârstă de 38 de ani, originar din Huruieşti - Bacău, care munceşte din greu la autostradă. Se plânge că la locul de muncă funcţionează sistemul de pile, cunoştinţe, relaţii, iar unii colegi ai săi, mai „bazaţi", nu fac mare lucru şi iau o mulţime de bani, pe când alţii, ca şi el, trag până pică-n brânci.

Aşa se face că sâmbătă, 29 august, pe holul hotelului unde sunt cu toţii cazaţi a avut un schimb de vorbe cu şeful său, Necolai, moldovean ca şi el, căruia i-a reproşat că rudele şi „pilele" sale nu fac aproape nimic, rugându-l totodată să ia şi măsurile de rigoare.

"Era băut şi dintr-odată s-a schimbat la faţă, zicându-mi: <Bă, tu crezi că eu sunt din neam de bondari?> După care mi-a ars un pumn în falcă de nu m-am văzut. Luni, 31 august, m-am prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor, de acolo la Clinica de Chirurgie Maxilo-facială (CCM), unde medicii au stabilit că am fractură de mandibulă şi mi-au acordat îngrijirile necesare. Luni m-am internat, iar astăzi am ieşit din spital", povesteşte cu dificultate bărbatul pe saloanele Institutului de Medicină Legală.

După ce l-au consultat pe bărbat, legiştii clujeni i-au eliberat acestuia un certificat medical în care-i recomandă între 42 şi 45 de zile de îngrijri. După ce-a obţinut hârtia, Vasilică spune că se va prezenta de urgenţă la postul de poliţie din Gilău, unde va întocmi plângere penală la adresa şefului agresiv.

"Dar înainte de asta trebuie să mă duc, de urgenţă, cu certificatul şi la CCM, ca să obţin concediu medical pentru zilele în care nu o să mă pot prezenta la lucru. În orice caz, nu mă dau bătut şi merg până-n pânzele albe împotriva acestui om, fiindcă prea şi-a bătut joc de mine", adaugă el, înainte de a părăsi incinta instituţiei medicale.

Tronsonul Gilău-Nădăşel are 8,7 kilometri lungime, iar preţul pe care îl plăteşte statul constructorului UMB Spedition este de 258.199.052 lei. Lucrările au început în 7 aprilie 2014 şi trebuie finalizate în 7 aprilie 2016.

Comenteaza