Bătrână din Cluj-Napoca, păcălită și „ușurată” de 5.000 de lei. Ce minciună i-au spus hoții

Bătrână din Cluj-Napoca, păcălită și „ușurată” de 5.000 de lei. Ce minciună i-au spus hoții
| Foto: arhiva

Persoanele au pătruns în locuința unei bătrâne de 76 de ani, susținând că sunt de la rețeaua de cablu TV, și i-au furat banii.

„La data de 28 ianuarie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Cluj-Napoca au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 51 de ani, din Cluj-Napoca, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, polițiștii au fost sesizați la data de 18 ianuarie, de către o femeie de 76 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cu privire la faptul că persoane necunoscute, sub pretextul efectuării unor verificări la rețeaua de cablu TV, au pătruns în interiorul locuinței sale și profitând de neatenția sa, au sustras 5.000 de lei și 100 de dolari americani.

Ca urmare a activităților investigativ-operative efectuate în cauză, polițiștii au reușit stabilirea identității persoanelor implicate în activitatea infracțională.

La data de 28 ianuarie, unul dintre aceștia, respectiv un bărbat de 51 de ani, din Cluj-Napoca a fost identificat de polițiști, fiind condus la sediul unității pentru continuarea cercetărilor, iar ca urmare a probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, față de cel în cauză, magistrații Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările continuă în cauză pentru documentarea activității infracțioale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Comenteaza