Bătrânele doamne ale Clujului, la parada de primăvară FOTO

Bătrânele doamne ale Clujului, la parada de primăvară FOTO
40 de automobile de epocă au făcut în weekend deliciul clujenilor. După o scurtă staționare în centrul orașului, acestea s-au oprit pentru a fi admirate în parcarea de la Cora.

Cele mai admirate autoturisme au fost modele "oldies but goldies" de Cadillac, Lincoln, Corvette, Austin, Mercedes, Citroen, BMW, autohtonele ARO, Dacia 1100 sau 1300, dar și un autovehicul militar Pinzgauer. Iar cele mai întreținute mașini au fost răsplătite cu diplome de participare.  

"Retro Parada de Primăvară este prima etapă din calendarul acțiunilor noastre din acest an, o altă ediție va avea loc la toamnă. Evenimentul era programat în 20 de orașe, însă din cauza condițiilor meteo s-au anulat multe demonstrații. La filiala din Cluj avem 55 de membri activi, care dețin 78 mașini atestate, însă potențialul este de 120 de membri. Acum sunt prezente 40 de vehicule istorice, cu o vechime de peste 30 de ani, toate într-o stare foarte bună și funcționale, cel mai vârstnic fiind un Austin Princess din 1960.

Atestarea se face la București și oferă avantajul că nu se plătește impozitul auto și nici rovinietă. Deținătorii de mașini de epocă se împart în două categorii: colecționari și pasionați; ai noștri fac parte din a doua categorie, pentru că pun pasiune și sunt mai puțini interesați de aspectul financiar. Un colecționar este Ion Țiriac, posesorul a 300 de astfel de mașini, există și la Cluj, însă nu sunt neapărat interesați să și le expună.

În rândul membrilor noștri există proprietari de autoturisme cu o valoare maximă de 50.000 de euro. Este greu să le întreții, să găsești piesnele necesare, însă prin relațiile între cluburile auto se pot rezolva și aceste aspecte. O acțiune spectaculoasă pe care o vom derula în acest an va fi un raliu internațional pentru mașinile de epocă, cu două etape, una spre Apahida și alta în zona montană a Clujului", spune Dan Sorin Popescu, reprezentant regional al Retromobil Club România.

Comenteaza