Bătrânii din Cluj-Napoca se infectează cu COVID până să găsesacă locuri libere la vaccinare

Bătrânii din Cluj-Napoca se infectează cu COVID până să găsesacă locuri libere la vaccinare
| Foto: Facebook

Primarul Clujului s-a vaccinat ieri, şi recomandă vaccinarea spunând că totul e OK, însă clujenii i-au scris pe facebook că nu e chiar aşa în ceea ce priveşte accesul la vaccinare.

Primarul Emil Boc a primit multe laude pentru gestul de ieri, acela de a posta imagini cu momentul în care s-a vaccinat cu serul AstraZeneca, însă unii clujeni i-au scris primarului pe pagina de socializare despre situaţiile cu care se confruntă de când a început campania de vaccinare.

"Mama mea de 76 de ani e bolnavă de Covid 19, a chemat salvarea la 9 dimineața și după patru ore încă așteapta. Ironia este că s-ar fi vaccinat prima dacă se putea, dar nu a reușit să găsească un plasament la un centru de inoculare în Cluj-Napoca. A sunat în fiecare zi și i s-a tot spus să revină... acuma e gata infectată!", e mesajul pe care i l-a scris o clujeancă lui Emil Boc. 

"Bună seara Domnule Primar Emil Boc, mă întreb oare cum aţi reuşit să vă faceţi programare la vaccin? Încerc de o lună de zile să îi programez pe părinţii mei (unul dintre ei fiind în categoria cu risc ridicat) şi nu reuşesc. Orice sfat este bine venit! Multumesc frumos!", scrie alt clujean.

"Sunt mulți care vor sa se vaccineze și nu sunt locuri. Eu spre exemplu sunt din Cluj și ma vaccinez la Huedin", "Părinții mei trecuți 65 ani , boli cronice ;i nu reușesc sa găsească loc", îi transmit alţi clujeni primarului. 

"Bună ziua, felicitări d-le primar. Vă rog să mă scuzați că vă întreb chiar pe d-voastră, de ce nu reușim să ne progamăm, au rămas o mulțime de seniori neprogramati pentru etapa 1, inclusiv cei cu boli cronice", e un alt comentariu la postarea lui Emul Boc. 

Pe de altă parte, cei care nu se încadrează nici în categoria de vârstă, nici în cea a lucrătorilor esenţiali îi spun primarului să o lase mai moale cu recomandările pentru a merge la vaccinare: "Domnule Emil Boc ne recomandați,  dar cum să ne vaccinăm dacă încă pentru populația de rând nu este vaccin?  Vreau să îmi răspundeți la o întrebare: pentru noi ăștia muritorii de rând fără nicio categorie de risc, când o să fie vaccin? Sau mai bine zis când o să ne putem vaccina? Aștept un răspuns. Până atunci multă sănătate".

Comenteaza