Bătut crunt în alt judeţ, a fost adus la Cluj, unde a murit de... ulcer

Bătut crunt în alt judeţ, a fost adus la Cluj, unde a murit de... ulcer
Bărbatul a dat cu capul de asfalt, după ce lovise cu o sticlă în cap un tânăr şi a recepţionat câţiva pumni.

Radu Lăpuşan, în vârstă de 54 de ani, din localitatea Rodna, judeţul Bistriţa-Năsăud, a avut parte, la Clinica Medicală III din Cluj-Napoca, de o moarte cu totul ieşită din comun. În urmă cu aproximativ trei săptămâni, acesta, fiind şi în stare de ebrietate, s-a încăierat în faţa unui imobil din localitate cu un tânăr de 28 de ani.

A ieşit o mare tevatură, pe care ne-a relatat-o în detaliu Virginia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud: "La locul respectiv era căzută o persoană, identificată de poliţişti ca fiind în vârstă de 54 de ani, din Rodna, care prezenta mai multe lovituri pe suprafaţa corpului. Totodată, în timpul efectuării verificărilor, s-a prezentat un tânăr de 28 de ani din aceeaşi localitate, care prezenta la rândul său mai multe lovituri în zona capului. Acesta a declarat poliţiştilor că ar fi fost lovit de bărbat cu o sticlă în cap, după care l-ar fi lovit pe acesta din urmă cu pumnul în zona capului, după care bărbatul s-ar fi dezechilibrat şi ar fi căzut la pământ, dând cu capul de asfalt".

Firul acţiunii s-a derulat apoi astfel: bărbatul a fost transportat la spitalul de Urgenţă Bistriţa, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate. În continuare, arată purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, în cauza respectivă au fost întocmite de către Serviciul Investigaţii Criminale Bistriţa-Năsăud două dosare penale.

Primul, în "contul" bărbatului de 54 de ani, pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, iar al doilea pe numele tânărului, pentru infracţiunea de vătămare corporală. Ulterior, a fost dispusă declinarea competenţei poliţiei către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, comisă de tânăr asupra bărbatului de 54 de ani.

De aici, cazul pacientului Radu Lăpuşan se mută la Cluj-Napoca, unde acesta a fost adus de urgenţă, murind, în ciuda eforturilor medicilor, în cursul zilei de marţi, 22 aprilie. Şi, culmea, miercuri, medicii legişti care i-au făcut autopsia au avut surpriza să constate că bărbatul a murit de hemoragie digestivă superioară, datorată ulcerelor de esofag şi gastrice de care bărbatul suferea şi care s-au reactivat pe timpul internării în cele două spitale, la Bistriţa şi Cluj-Napoca.

"Avea şi lovituri la cap, însă neletale, care ar fi necesitat un număr de zile de îngrijire, însă între timp i s-au accelerat aceste ulceraţii care l-au doborât", a declarat medicul legist care s-a ocupat de caz.

Comenteaza