Bătută-măr şi strangulată de concubin: “Când şi-a pierdut cunoştinţa i-au apărut în faţa ochilor chipurile fetiţelor sale”

Bătută-măr şi strangulată de concubin: “Când şi-a pierdut cunoştinţa i-au apărut în faţa ochilor chipurile fetiţelor sale”
Evenimentul s-a petrecut duminică, 3 mai, la Turda.

Ioana B., o tânără în vârstă de 25 de ani, are împreună cu Daniel M. două fetiţe, frumoase ca două păpuşi. Ambii locuiesc în municipiul Turda.

În urmă cu mai bine de două luni, Ioana a hotărât să plece la muncă în Germania, totul pentru că nu mai putea face faţă cheltuielilor casei. De asemenea, iubitul ei nu avea slujbă, iar fetiţele lor, în vârstă de şase şi şapte ani, erau lipsite până şi de bunurile elementare necesare traiului.

Cu inima strânsă, femeia şi-a lăsat familia acasă trimiţând celor dragi săptămânal, în cele două luni de şedere, sume cuprinse între o sută şi o sută cincizeci de euro. Săptămâna trecută, femeia s-a întors din Germania, însă şi-a găsit fetiţele într-un hal fără de hal, flămânde şi dezbrăcate, iar pe bărbat beat-mort într-un bar de păcănele.

În momentul când şi-a dat seama că toată munca şi sacrificiile sale au fost zadarnice şi că bărbatul ei a cheltuit toţi banii trimişi pe băutură şi păcănele, aceasta l-a înştiinţat că intenţionează să se despartă de el. Gestul a fost cât pe ce să-i fie fatal, declanşând drama.

"Când a auzit că Ioana vrea să se rupă de el, Daniel a ţinut-o numai în pumni, minute în şir, iar la final a strâns-o puternic de gât, cu scop vădit s-o omoare. Însă, văzând că fata mea s-a prelins la pământ, inconştientă, s-a speriat şi a aruncat o găleată cu apă rece peste ea", mărturiseşte indignat Cornel, tatăl femeii.

"Când s-a trezit din şoc, fata mea a spus că timp de câteva secunde i-au apărut în faţa ochilor chipurile celor două fetiţe ale ei, împăcându-se cu gândul morţii pentru că le-a mai văzut pentru ultima oară", adaugă bărbatul.

Acesta relatează de asemenea că femeia a fost dusă în stare critică de un echipaj SMURD la Spitalul din Turda, de unde medicii au transferat-o urgent, pentru o îngrijire mai complexă, la Cluj-Napoca. "I-au zis şi medicii, când fata şi-a revenit, la spital: <Dragă, numai zile de la Dumnezeu ai avut, că azi eşti în viaţă!>", îşi încheie relatarea tatăl Ioanei. În tot acest timp, când tatăl ei povestea, Ioana s-a închis în sine ca-ntr-o cochilie, cu privirile pierdute în gol. În răstimpuri, aceasta tresărea speriată, ca şi cum s-ar fi aşteptat ca bărbatul ei să apară de undeva şi să repete traumatizantul gest. 

Imediat după incident, poliţia turdeană s-a autosesizat şi a început cercetarea agresorului. "Poliţia a fost sesizată în 3 mai a.c., cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 25 de ani din Turda, ar fi fost agresată de concubinul său. Din primele verificări reiese că bărbatul, pe fondul consumului de alcool, i-ar fi aplicat victimei mai multe lovituri în zona feţei. În cauză se efectuează cercetări pentru lovire sau alte violenţe", a declarat pentru Ziua de Cluj Simona Vîrci, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Cluj.

Comenteaza