Update Bebeluș din Cluj, născut cu o malformație gravă a inimii. Ar putea fi operat de o echipă de medici englezi

Bebeluș din Cluj, născut cu o malformație gravă a inimii. Ar putea fi operat de o echipă de medici englezi

Un băiețel născut pe data de 2 ianuarie la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie "Dominic Stanca" din Cluj suferă de o malformație gravă a inimii, iar singurii doi medici din Transilvania care l-ar putea opera sunt în concediu la început de an.

UPDATE: Deputatul Emanuel Ungureanu a revnit cu noi informaţii despre cazul lui Ștefan Zoltan!

"Am vorbit cu tatăl lui Ștefan acum câteva minute pentru a face un bilanț al modului în care s-au mobilizat de aseară medicii și structurile de specialitate din Ministerul Sănătății pentru a găsi soluții rapide și eficiente pentru acest copil grav bolnav. Prima soluție și propunere concretă de ajutor a venit de la doctorul Costache. Mai exact, Ștefan poate fi operat în data de 14 ianuarie de o echipă de medici englezi din Bristol care vor opera gratuit pe cord mai mulți copii cu grave malformații în Clinica Polisano din Sibiu

Aș vrea să apreciez zecile de mesaje venite din partea unor părinți care au trecut prin același necaz cu copilul lor și au propus soluții concrete pentru salvarea lui Ștefan. Le mulțumesc din suflet pentru solidaritate și empatie.

Ministerul Sănătății s-a implicat activ, la câteva minute după ce am publicat situația acestui copil. Un consilier a doamnei ministru, Sorina Pintea, ține legătura cu familia Zoltan și cu medicii neonatologi. Îi mulțumesc profesorului Suciu de la Institutul de Cardiologie din Mureș pentru că, deși se află în concediu, s-a mobilizat să evalueze acest caz împreună cu medicii de specialitate.

Sper ca Ștefan să reziste, situația lui rămâne gravă, el va fi transferat după spusele tatălui, luni, la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Aici, după o analiză atentă ce va fi realizată și de dr. Oprița care se va întoarce din concediu, echipa medicală și părinții vor lua o decizie cu privire la momentul optim pentru intervenție și echipa medicală cea mai potrivită să rezolve malformația.

Am încredere că toți medicii care se vor implica în rezolvarea problemei de sănătate a lui Ștefan vor renunța la orice urmă de orgoliu și vor colabora exemplar cu colegii lor din alte specialități, în interesul suprem al bolnavului.

Vă mulțumesc!"

------------------------------------------------------------------------------

Cazul a fost semnalat de deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, care lansează "un apel public la medicii care sunt capabili să-l opereze pe acest copil să intervină și să încerce să-i salveze viața".

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza