Belgia și-a modificat condițiile de intrare în țară

Belgia și-a modificat condițiile de intrare în țară

Autorităţile belgiene au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, în contextul pandemiei de COVID-19, începând de miercuri.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Astfel, conform Ministerului Afacerilor Externe, în perioada 27 ianuarie – 1 martie 2021, sunt permise călătoriile spre Regatul Belgiei numai pentru scopuri esenţiale.

Sunt autorizate doar următoarele tipuri de deplasări: 

-  din motive familiale (decese, căsătorii, regrupare familială, custodia copiilor etc.);

- din motive umanitare (în scop medical, asistenţă persoane vulnerabile etc.);

- pentru studii (cercetători, studenţi, stagiari, elevi etc.);

- deplasările rezidenţilor transfrontalieri;

- călătoriile de afaceri sau profesionale;

 - din alte motive urgente (motive juridice, relocări etc.).

Aşadar, în perioada menţionată, nu sunt permise călătoriile în scop turistic sau recreativ.

Totodată, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei trebuie să prezinte o declaraţie pe proprie răspundere pentru a justifica motivul deplasării, disponibilă pentru descărcare la: https://www.info-coronavirus.be/fr/. Declaraţia pe propria răspundere va fi anexată la „Formularul de localizare a pasagerului" (Passenger Location Form, disponibil la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form) şi va trebui să fie însoţită de documente justificative.

De asemenea, conform informaţiilor comunicate de autorităţile belgiene, suplimentar obligaţiei de prezentare la intrarea pe teritoriul Regatului Belgiei a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, persoanele nerezidente în Regatul Belgiei au obligaţia de a se testa atât la intrarea pe teritoriul belgian (un test PCR sau un test antigen rapid), cât şi în cea de-a şaptea zi de carantină (perioada măsurii carantinei fiind modificată la 10 zile). Astfel, măsura carantinei poate fi redusă la minimum şapte zile, cu condiţia obţinerii unui rezultat negativ al testului efectuat, cel mai devreme, în a şaptea zi de la începutul perioadei de carantină.

MAE aminteşte că testul solicitat la intrarea pe teritoriul Belgiei trebuie să fie efectuat cu maximum 72 de ore înaintea sosirii pe teritoriul belgian, într-un laborator acreditat din statul de provenienţă, certificat de un medic sau farmacist biolog şi emis într-una din limbile franceză, neerlandeză, germană sau engleză, în format fizic (tipărit) sau electronic (şi să poată fi consultat imediat). 

Începând cu data de 25 ianuarie 2021, toate persoanele care sosesc în Belgia din Marea Britanie, Africa de Sud sau America de Sud vor trebui să respecte o carantină de 10 zile şi să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 în prima, respectiv a şaptea zi de la sosire. 

Toate celelalte măsuri anunţate anterior cu privire la regimul aplicabil persoanelor rezidente în Regatul Belgiei rămân în vigoare. Condiţiile de călătorie în Regatul Belgiei în contextul pandemiei de COVID-19 sunt disponibile la următoarea pagină de internet: www.mae.ro/node/51902.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza