Video Foto Benzinărie Lukoil închisă temporar de ANPC și amendată cu 55.000 lei. Pompa arăta consum pe ecran fără să fie acționat pistolul

Benzinărie Lukoil închisă temporar de ANPC și amendată cu 55.000 lei. Pompa arăta consum pe ecran fără să fie acționat pistolul
| Foto: ANPC/Mediafax

O benzinărie Lukoil din țară a fost amendată cu 55.000 lei și închisă temporar de Protecția Consumatorilor pentru practici comerciale înșelătoare.

În urma unei sesizări, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov, sub coordonarea directorului general al Direcţiei Generale de Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a desfăşurat verificarea la staţia de distribuţie a carburanţilor din Ciolpani, judeţul Ilfov, aparţinând operatorului economic Lukoil, potrivit unui comunicat.

„Am primit informaţia legată de «furtul» la pompă în urmă cu foarte puţin timp. Am considerat că se impune urgent verificarea şi sancţionarea acestuia. Indiferent de cât de puţini bani sunt «făcuţi» aşa şi indiferent care este dimensiunea financiară a celui care o face acest lucru este de netolerat”, a spus Paul Anghel, director general ANPC.

Taxare înainte de acționarea pistolului de la pompă. Benzinăria, închisă temporar și amendată cu 55.000 lei

Conform ANPC, la momentul controlului, au fost constatate atât practici comerciale înşelătoare - nereguli care ţin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant, cât şi referitoare la produsele aflate la comercializare în magazine.

„Mai exact, la momentul controlului, operatorul economic comercializa produsul benzină ECTO 100, iar la ridicarea pistolului din pompa de alimentare fără acţionarea acestuia, pe display-ul pompei se evidenţia: litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0.37.

La determinarea cantităţii de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele două pompe s-a constatat o diferenţă în minus de 0,05 respectiv 0,07 litri. De asemenea, au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate în condiţiile stabilite de producător”, spun reprezentanţii ANPC.

Sursă video: Facebook - Paul Anghel

Pentru abaterile de la legislaţia în vigoare, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat o amendă în valoare de 55.000 lei şi ca măsură complementară s-a oprit temporar prestării de servcii, până la remedierea deficienţelor pentru staţia controlată.

Comenteaza