Bica află mâine dacă va fi liber de sărbători. Aspazia recunoaşte vinovăţia

Bica află mâine dacă va fi liber de sărbători. Aspazia recunoaşte vinovăţia
Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, este judecat la Tribunalul Cluj, pentru luare de mită.

Bica a fost adus deja din Penitenciarul Gherla încă de la primele ore ale dimineţii, conform procedurii.

Avocaţii lui Bica, Anatol Pânzaru şi Tiberiu Ban, au sosit deja, precum şi avocatul Aspaziei Droniuc, Mircea Ilian.


Acesta este primul termen al dosarului în care Bica şi Droniuc sunt trimişi în judecată petru luare şi respectiv dare de mită. Rămâneţi pe ziuadecj.ro pentru toate detaliile înfăţişării de astăzi.

UPDATE ora 13.30

Cererea de liberare sub control judiciar a lui Bica, depusă de avocaţii acestuia în 5 decembrie, urmează să fie judecată tot astăzi.

UPDATE 14.30

Radu Bica se lasă aşteptat la tribunal. Între timp, o pană de curent a întrerupt judecarea tuturor cauzelor, timp de o jumătate de oră. Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, Mircea Ilian nu o mai reprezintă pe fond pe denunţătoarea Aspazia Droniuc, neexististând la dosar o procură de reprezentare. De asemenea, Aspazia Droniuc nu este obligată să se prezinte la proces, întrucât este cercetată în stare de libertate iar cazul se poate judeca în lipsă.

UPDATE ora 15.05 

Bica a intrat în sala de judecată iar procesul va începe în câteva minute. Fostul vicepreşedinte al CJ Cluj a refuzat să facă orice fel de declaraţii la intrarea în sală.

UPDATE ora 16.00

Cazul se judecă în lipsa Aspaziei Droniuc, reprezentată de Mircea Ilian. De asemena avocatul Aspaziei Droniuc a cerut disjungerea cauzei din dosarul în care este judecat Radu Bica, însă propunerea a fost  respinsă de judecător. Radu Bica susţine în continuare că este nevinovat şi a dat declaraţie în faţa judecătorului spunând că o cunoaşte pe Droniuc din 2006 şi este amic cu ea. Bica spune că a cunoscut-o pe Aspazia Droniuc prin Brânduşa Chiorean, actualmente Mândru, consilier local PDL. Bica susţine în continuare că suma de bani găsită de procurori asupra sa provine dintr-un împrumut pe care l-ar fi luat de la Aspazia Droniuc pentru a plăti mai multe restanţe la bancă.

UPDATE ora 16.02

Aspazia Droniuc şi-a recunoscut vinovăţia şi va fi judecată prin procedura simplificată. Ea va primi, astfel, o pedeapsă mai mică.

UPDATE 16:19

Bica spune că are în arendă 30 de hectare de teren şi voia să ia un împrumut de la CEC Bank pentru active agricole, dar nu a avut timp pentru că era ocupat cu inaugurarea noului stadion Cluj Arena.

UPDATE ora 16.30

După ce Aspazia i-a dat banii lui Bica, a avut loc o convorbire telefonică între cei doi. Ea i-a transmis acestuia că va ajunge la el "mâine" iar Bica i-a recomandat să revină joi, discuţia având loc luni, din cauză că era aglomerat la Consiliul Judeţean. Bica spune că, după ce a luat banii, Aspazia Droniuc i-a spus că va veni la el "ca să rezolvăm cu contractul" iar acesta i-a transmis că nu poate. Bica adaugă că atunci când vorbea despre contract se referea la contractul de împrumut cu Aspazia Droniuc. Totodată, Bica a declarat în faţa instanţei că a fost surprins de atitudinea foarte amabilă a Aspaziei Droniuc, care i-a spus că "pentru dumneavoastră fac orice" atunci când i-a spus că are nevoie de bani.

UPDATE ora 16.40

Şedinţa a fost întreruptă, întrucât grefierului i s-a făcut rău. Acesta este prezent în sala de judecată de la ora 9 dimineaţa, cu o scurtă pauză.

UPDATE ora 16.45

Şedinţa s-a reluat cu alt grefier.

UPDATE ora 18.45

Decizia privind posibila eliberare a lui Bica va fi luată abia mâine. Pe rolul tribunalului, la această oră, se mai află încă o cauză instrumentată de DIICOT.

Comenteaza