Bica cere azi să fie eliberat din arestul preventiv. Vezi ce a spus în faţa instanţei

Bica cere azi să fie eliberat din arestul preventiv. Vezi ce a spus în faţa instanţei
Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, a declarat astăzi în faţa instanţei că a făcut multe "lucruri bune pentru clujeni", ca argument pentru cererea sa de eliberare din arestul preventiv unde se află de trei luni. Decizia va fi luată de instanţă în această după-masă.

 

Recursul la cererea de eliberare sub control judiciar în cazul lui Radu Bica se judecă astăzi la Curtea de APel. Radu Bica a fost adus în sala de judecată în jurul orei 12. Avocaţii acestuia au invocat faptul că Bica nu ar prezenta pericol public iar judecarea sa în stare de libertate ar reprezenta o "stare de normalitate".


"În însăşi motivarea pe care judecătorul de fond a inserat-o în încheierea la respingerea cererii de eliberare sub control judiciar recunoaşte că efectul mediatic este foarte important în luarea acestei decizii, însă judecătorul trebuie să se menţină echidistant indiferent de reacţiile mass-media", a declarat avocatul Tiberiu Ban. Pe de altă parte, celălalt avocat al lui Radu Bica, Anatol Pânzaru, a declarat că părerea judecătorului de fond "e influenţată de o altă lucrare, mult mai interesantă pentru opinia publică, unde Radu Bica nu are nicio implicare", cu referire la procesul lui Sorin Apostu.


Procurorul DNA Anca Mărincean a cerut respingerea cererii, spunând că nu există suficiente elemente cu caracter probator că lăsarea în libertate ar fi o măsură adecvată, şi a adăugat că perioada de când Radu Bica se află în arest, respectiv din 1 noiembrie anul trecut, nu se circumscrie noţiunii de termen excesiv nici în accepţiunea Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). În faţa completului de judecători, Radu Bica a invocat în apărarea sa faptul că a făcut multe lucruri "bune pentru clujeni", că are o familie, iar soţia sa este un membru de vază al municipiului Turda . Totodată Radu Bica a invocat starea sa de sănătate, precizând că este cardiac. Instanţa se va pronunţa în jurul 14.

Radu Bica a fost arestat preventiv după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au acuzat că ar fi primit o sumă de bani pentru a facilita încheierea unui contract de mentenanţă pentru stadionul Cluj Arena. Vezi aici fragmente din rechizitoriu

UPDATE ora 15 Bica rămâne în arest

Comenteaza