Bica cere să fie cercetat în stare de libertate. "Nu reprezint pericol public"

Bica cere să fie cercetat în stare de libertate.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, i-a cerut astăzi instanţei să fie cercetat în stare de libertate, după ce a ajuns în arest preventiv pentru luare de mită.

"Am rugămintea să fiu judecat în stare de libertate. Pentru viaţa din judeţ nu reprezint pericol public. La orice solicitare a instanţei voi răspunde prezent", a spus Bica.

 

Procurorul de şedinţă al DNA a precizat în schimb că Bica prezintă pericol pentru ordinea publică, "prin prisma faptei că a ridicat o îndoială asupra administraţiei judeţene, de la care opinia publică are aşteptări înalte".


Bica află astăzi dacă va rămâne în arest, după ce instanţa analizează recursul la menţinerea sa în arest timp de 60 de zile. Avocaţii săi au arătat că nu există riscul să influenţeze martorii din dosar sau să fugă. "La fel de bine se va desfăşura judecata cu inculpatul în stare de libertate", a spus avocatul Tiberiu Ban.


Al doilea avocat al lui bica, anatol pânzaru, a prezentat elemente de comportament ale inculpatului care l-ar recomanda pentru a fi eliberat: "A avut un comportament excepţional, are o familie închegată şi cunoscută, nefiind parte niciodată într-un dosar penal până acum. Este tatăl unei fete studente şi soţ de manager de spital, dar ghinionul clientului meu este că a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean", a spus avocatul Pânzaru.

Rămâneţi pe ziuadecj.ro pentru a afla decizia instanţei

Comenteaza