Bica, cinci ani de închisoare cu executare. Aspazia Droniuc, 22 de luni cu suspendare VIDEO

Bica, cinci ani de închisoare cu executare. Aspazia Droniuc, 22 de luni cu suspendare VIDEO
Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Bica, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Tribunalul Cluj a dispus în urmă cu puţine minute ca Radu Bica să execute o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, iar Aspazia Droniuc a fost condamnată la un an şi 10 luni de închisoare, cu suspendare.

Decizia poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare pentru inculpaţi, şi în zece zile de la pronunţare pentru procurorii DNA.

După executare, timp de cinci ani lui Bica i se interzice să candideze pentru o funcţie publică şi i se interzice şi exercitarea unei funcţii de autoritate în stat.

Din timpul detenţiei, instanţa a dispus scăderea perioadei pe care acesta a petrecut-o în arest preventiv. Totodată instanţa a dispus confiscarea sumei de 43.000 de lei, ca obiect al infracţiunii, respectiv banii pe care Bica i-ar fi primit de la Aspazia Droniuc cu titlu de mită, iar în cazul Aspaziei s-a dispus un termen de încercare de cinci ani şi măsuri speciale de supraveghere. Totodată Aspazia Droniuc nu va putea lua legătura cu Radu Bica pe perioada termenului de încercare, de cinci ani.

Bica este obligat la plata cheltuielilor de judecată, în valoare de 3.000 de lei, iar Aspazia Droniuc la plata sumei de 1.000 de lei. Amintim, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, a fost arestat preventiv sub acuzaţia de luare de mită, după ce ar fi primit de la Aspazia Droniuc o sumă de bani pentru intermedierea unui contract de mentenanţă pentru stadionul Cluj Arena.

Tribunalul Cluj a respins şi cererea de schimbare a încadrării juridice în cazul lui Radu Bica, din luare de mită în trafic de influenţă.

Etichete
Comenteaza