Bijuterii din opal, rubin şi argint la Expo Transilvania

Bijuterii din opal, rubin şi argint la Expo Transilvania
Bijuterii din peste 100 de pietre, cunoscute generic ca „preţioase”, respectiv „semi-preţioase” sunt disponibile la târgul Expo Bijoux care se desfăşoară de astăzi până duminică la Expo Transilvania.
„Numărul expozanţilor este aproximativ acelaşi, preucm la ediţia de anul trecut, în schimb există un progres din puncte de vedere al calităţii”, a precizat Ioana Susan, organizatoare a expoziţiei.

În cadrul evenimentului sunt prezenţi câţiva producători de bijuterii din Ungaria. "Fiecare piatră este preţioasă, dunumirea aceasta de pietre <preţioase> şi pietre <semi-preţioase> nu e neapărat cea mai bună. Poate exista o piatră <semipreţioasă> foarte rară care să fie mai valoroasă decât una <preţioasă>.", a precizat Jozsef Kovacs, gemologist (persoană specializată în cunoaşterea pietrelor) din Ungaria.

Un lănţişor din pietre <semipreţioase>, gen opal, poate fi hg[sit cu 32 de euro, în timp ce un lănţişor din pietre pietre <preţioase>, precum safir sau rubin costă între 60 şi 200 de euro.

Firma indiană Seth Jewwelers comercializează bijuteriile, confecţionate din argint şi pietre semipreţioase la gram, preţul standard fiind de 6 lei/hgram. Un lănţişor de 8 grame costă astfel 48 de lei, o brăţară din argint şi pietre semi-preţioase mari, costă aproximativ 150 de lei, iar o brăţară cu perle, de dimensiuni mici, costă 72 de lei.

La un alt stand, preţul unui lănţişor din opal sau alte pietre <semi-preţioase> are un preţ cuprins între 20-100 de euro, în timp ce preţul pentru lanţ işoarele din pietre <preţioase> urcă până spre 270 de euro.

Între expozanţi se numără şi producători de bijuterii din India, Ungaria, Ucraina şi România.

Comenteaza