Bijuterii pe patru roţi în parcul central FOTO / VIDEO

Bijuterii pe patru roţi în parcul central FOTO / VIDEO
Clujenii pot admira în această după-masă, în parcul central, maşini vechi de o jumătate de secol, bătrâne Dacii 1300 sau 1100, dar şi un Rolls Royce şi un Austin Princess.

Aceasta e a şasea ediţie a paradei automobilelor retro, organizată de trei ani de asociaţia "Clujul de altădată". Aici puteţi găsi astăzi şi un Rover de teren, vechi din al doilea război mondial, o replică după o Dacie a Miliţiei - cu numărul de înmatriculare dedicat: SGM - "Secretariatul General al Miliţiei", şi altele. Vedeta expoziţiei e un Austin Princess cu şase locuri, cu interior din piele şi lemn, folosită de proprietar, în afara expoziţiilor, pentru nunţi şi evenimente. 

O altă maşină ce a atras privirile curioşilor e un Jeep Willis din al doilea război mondial. Are fix 60 de ani vechime şi tot atâţia cai putere iar aspectul e foarte puţin modificat faţă de varianta originală. Maşina a fost adusă în Franţa pentru a fi folosită în al doilea război mondial, iar la sfârşitul acestuia armata americană l-a abandonat, ca pe multe altele. A fost recondiţionat de Armata franceză în 1947 şi folosită de aceasta până la sfârşitul anilor '80, când a fost scoasă la vânzare. 

Ver Istvan este cel care deţine maşinile care iau ochii vizitatorilor paradei de azi: un Rolls Royce din 1970 şi un Austin Princess. Pasiunea pentru maşini luxoase de epocă i s-a transmis şi fiicei sale. Vezi cum descrie ea cele două maşini:

vezi mai jos declaraţia Ancuţei Lăcrimioara Chiş, unul dintre organizatori, despre parada de azi

Vezi cum au urcat maşinile rampa spre clădirea casino-ului

Comenteaza