Bilanț dur după vremea rea din ultimele zile: mașini avariate, case inundate, sute de copaci doborâți

Bilanț dur după vremea rea din ultimele zile: mașini avariate, case inundate, sute de copaci doborâți
| Foto: digi24.ro - Constanța a fost lovită puternic de inundații

Vremea rea din ultimele 2-3 zile a afectat nu mai puțin de 19 judeţe din ţară. Pompierii au intervenit în cazul mai multor maşini avariate, copaci căzuţi, inundaţii şi îndepărtarea elementelor de construcţie smulse de vânt.

Vântul şi precipitaţiile sub formă de ploi şi ninsori au produs efecte în 68 de localităţi din 19 judeţe din sudul Moldovei, estul Munteniei şi Dobrogei, iar echipajele operative ale IGSU au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie de la 26 imobile, cât şi pentru degajarea a 215 copaci şi 11 stâlpi de electricitate prăbuşiţi pe carosabil, fiind afectate 51 autoturisme.

De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei din patru case, o anexă gospodărească, două curţi, patru subsoluri şi de pe o stradă.

Pompierii recomandă românilor să evite atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ, precum şi evitarea adăpostirii sau trecerii prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Și la Cluj au fost probleme: mai mulți arbori au căzut pe carosabil, unde a fost nevoie de intervenția promptă a pompierilor.

Comenteaza