Bilanț Electric Castle. Zeci de dosare penale pentru șoferii băuți, drogați și fără carnet

Bilanț Electric Castle. Zeci de dosare penale pentru șoferii băuți, drogați și fără carnet
| Foto: ipj cluj

Oamenii legii i-au controlat în trafic pe șoferi în cele cinci zile ale festivalului Electric Castle.

Polițiștii clujeni de la Rutieră au desfășurat în perioada 19-24 iulie 2023, mai multe controale în trafic pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe interzise la volan.

Acțiunile s-au derulat atât în municipiul Cluj-Napoca și zona metropolitană, cât și pe DN1C E576, o arteră rutieră unde s-a înregistrat, în perioada festivalului Electric Castle, un trafic ridicate.

“Au fost efectuate peste 500 de testări cu aparatele drug-test și peste 1.900 de testări cu aparatele etilotest. Au fost întocmite 43 de dosare de cercetare penală la regimul rutier, respectiv 39 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive, 3 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și unul pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a transmis IPJ Cluj.

De asemenea, pentru încălcarea normelor rutiere au fost aplicate în total 71 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 58 de permise de conducere, 15 dintre acestea pentru consumul alcoolului. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza