Bilanţul atacurilor din Norvegia a ajuns la 93 de morţi

Bilanţul atacurilor din Norvegia a ajuns la 93 de morţi
Bilanţul atacurilor din Norvegia a ajuns la 93 de morţi, după decesul unei persoane rănite.

Bilanţul atacurilor comise vineri în Norvegia a ajuns la 93 de morţi, după decesul unei persoane rănite, a anunţat duminică poliţia norvegiană, citată de AFP.

"Totalul este acum de 93 de morţi", a declarat Anders Fridenberg, un purtător de cuvânt al poliţiei din Oslo.Principalul suspect arestat după masacrul din Norvegia, Anders Behring Breivik, a declarat că a acţionat "singur" în comiterea ambelor atacuri, informează AFP, citând surse din cadrul poliţiei norvegiene.

Cu toate acestea, poliţia a comunicat că anchetează în continuare dacă a fost un singur agresor sau au existat şi complici.

"În cursul interogatoriului, a spus că a acţionat singur. Vom verifica această ipoteză pe parcursul anchetei", afirmă Sveinung Sponheim, şeful poliţiei norvegiene.

Bilanţul încă provizoriu al atacurilor din regiunea Oslo este de 92 de morţi şi 97 de răniţi, conform comisarului Sveinung Sponheim.

Mai multe persoane sunt în continuare dispărute după atacurile comise vineri seara. "Există în continuare dispăruţi în zona unde se află clădirile guvernamentale", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Oslo.

O explozie a avut loc vineri în centrul oraşului Oslo, în apropierea sediului Guvernului norvegian şi biroului primului-ministru.

Potrivit imaginilor difuzate de ziarul Aftenposten, deflagraţiile au provocat daune considerabile, spărgând geamurile sediului Biroului primului-ministru şi ale altor clădiri guvernamentale şi de birouri. De asemenea, au fost sparte şi geamurile clădirii care găzduieşte sediul ziarului norvegian Verdens Gang.

Potrivit martorilor, sediul Ministerului norvegian al Petrolului a luat foc în urma deflagraţiilor.

Poliţia a anunţat că deflagraţia a fost provocată de "o bombă", iar informaţiile iniţiale despre producerea a două explozii nu s-au confirmat.

Forţele de ordine au izolat zona în care a avut loc explozia, iar câini utilitari caută alte presupuse dispozitive explozive.

Zeci de persoane au fost spitalizate cu răni mai mult sau mai puţin grave, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

 

Etichete
Comenteaza